Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΡΑΒΙΟΥ

Έλεγα και εγώ οτι μόνο εδώ το είδα.. αλλά τελικά το είδαν και άλλοι...
Αυτό ειναι το όραμα του Δημοτικής αρχής της Κισάμου και του προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής για τα παιδιά μας. Σε κοντέινερ καραβιού θα στεγαστούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ. Αν τα συγκεκριμένα έχουν τις ίδιες πιστοποιήσεις με τις προκάτ αίθουσες που έστειλε το υπουργείο να τις δώσουν δημόσια. Μόνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθουν αυτοί που παίρνουν έστω και προσωρινά τέτοιες αποφάσεις για τους μαθητές των σχολείων. 
Αν ο δήμος με τους τρεις μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης δεν έχει κονδύλια για την επίλυση των εκτάκτων κτιριακών προβλημάτων ας ρωτήσει άλλους  δήμους που με μικρότερους πόρους δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον στην νέα γενιά.
Περιμένουμε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργος Χαχλάκης να παρέμβει. Η απόφαση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ ειναι σε παντελώς λάθος κατεύθυνση.
Αντώνης Τσαλαπάκης
Πρόεδρος συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: