Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝ

Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
 Μια πολύ ωραία εκδήλωση, με μεγάλη συμμετοχή, οργάνωσαν στο προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Πύργο στις 19.30 η Ενορία Αγίου Γεωργίου Πύργου για την αρχή της Ινδίκτου και την Ημέρα Περιβάλλοντος. Ομιλητής με θέμα, "Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής στην πορεία της εξέλιξης αλλά και στο μέλλον του πλανήτη μας" ήταν ο Μ. Λέκκας, μετεωρολόγος, τ. Δ/ντής Ε.Μ.Υ., που τόνισε ότι 
• η κλιματική αλλαγή είναι φυσική λειτουργία της φύσης, που συμβαίνει και πρέπει να συνεχίσει να συμβαίνει διαρκώς σε παγκόσμια κλίμακα. επιστημονικές μελέτες και οι σύγχρονες τάσεις στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
• υπάρχει ανθρωπογενής συνεισφορά στην διαμόρφωση των σύγχρονων κλιματικών συνθηκών.
• έχει αναπτυχθεί βιομηχανία επιστημονικών μελετών και προγνωστικών κλιματικών μοντέλων για τη δαιμονοποίηση της κλιματικής αλλαγής. 
• υπάρχουν πολιτικές διαμόρφωσης συμφερόντων (περισσότερο οικονομικών) με πρόσχημα την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
• παλεύουμε και πρέπει, για μια καλλίτερη ζωή με λάθος τρόπο, υπερ-καταναλώνοντας τους φυσικούς πόρους χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον 
• ο ενσυνείδητος σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον είναι ικανός από μόνος του να οδηγήσει στην προσαρμογή του ανθρώπου στις μεταλλασσόμενες, ούτως ή άλλως, κλιματικές συνθήκες από φυσικά αίτια.
• ο χειρότερος εχθρός της ευημερίας μας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και πρέπει να γίνει συνείδηση από τον καθένα μας ξεχωριστά.
Τον ευχαριστούμε. Όπως και τον π. Αντώνη Κουμή, την ψυχή της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: