Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ...ΤΙΠΟΤΑ

Το βρήκε ένας φίλος του blog στην διαύγεια του Δήμου Κισάμου και μου το έστειλε...
- Με την µε ηµερομηνία 27-6-2018 προσωρινή διαταγή ο Ειρηνοδίκης Υπηρεσίας αφού έλαβε υπόψη τα όσα αναφέρονται στην υπ’αριθµόν 71/25- 6- 2018 αίτηση ανάκλησης της από 22-6-2018 προσωρινής διαταγής, δέχεται το επικουρικό αίτημα περί µεταρρύθµισης της από 22-6-2018 Προσωρινής Διαταγής που εκδόθηκε επί της µε αριθµό 60/12-6-2018 αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων και μεταρρυθμίζει της ως άνω προσωρινή διαταγή απαγορεύοντας σε όλους τους διαδίκους (Κισάμο και Σέλινο) και σε όσους έλκουν δικαιώματα από αυτούς προσωρινά και µέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της µε αριθµό 60/2018 αίτησης, την τοποθέτηση οποιουδήποτε κινητού πράγµατος και ιδίως ομπρελοκαθισµάτων στο τµήµα της παραλίας του Ελαφονησίου που εκτείνεται ανατολικά του φερόμενου κατά τους ισχυρισµούς των αντιδίκων ως διοικητικό όριο των δύο Δήµων, όπως το όριο αυτό ορίζεται από τη νοητή γραμμή που ενώνει την πηγή Βουλισµένη µε τους βράχους Μύτι Χαράκι και αποτυπώνεται στο από 20-6-2018 τοπογραφικό διάγραµµα του τοπογράφου μηχανικού Τ.Ε. Νικολάου Σπυριδάκη.
 Διατάσσει δε ο Ειρηνοδίκης την αποµάκρυνση από την ως άνω προπεριγραφείσα έκταση της παρούσας κάθε κινητού πράγµατος που τυχόν έχει τοποθετηθεί σ’αυτήν από τους διαδίκους ή όσους έλκουν δικαιώµατα από αυτούς και ΑΠΕΙΛΕΙ κατά των αιτούντων όσο και των καθ’ων καθώς και κατά όσων έλκουν δικαιώµατα από αυτούς χρηµατική ποινή 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση της παραπάνω προσωρινής διαταγής.
 Σε εκτέλεση της ανωτέρω προσωρινής διαταγής αµέσως προβήκαµε σε αφαίρεση οποιουδήποτε κινητού πράγματος είχε τοποθετηθεί εντός της ανωτέρω έκτασης. Ωστόσο, οι αντίδικοι ουδόλως εκτέλεσαν την ανωτέρω προσωρινή διαταγή αλλά αντιθέτως διατήρησαν όλο το κινητό εξοπλισµό τους εντός της έκτασης ανατολικά του φερόµενου κατά τους ισχυρισµούς των αντιδίκων ως διοικητικό όριο των δύο Δήµων, όπως το όριο αυτό ορίζεται από τη νοητή γραµµή που ενώνει την πηγή Βουλισµένη µε τους βράχους Μύτι Χαράκι που αποτυπώνεται στο επισυναπτόµενο στη παρούσα και µέρος αυτής από χρονολογία 20- 6-2018 τοπογραφικό διάγραµµα του τοπογράφου µηχανικού Τ.Ε. Νικολάου Σπυριδάκη.
Δηλαδή, όπως εκτίθεται παραπάνω, η προσωρινή διαταγή µε την οποία εκτός των άλλων διατάσσονται οι αντίδικοι να αφαιρέσουν τα οµπρελοκαθίσµατά τους και την τροχηλατή καντίνα από την ως άνω περιγραφόµενη έκταση, όπως αυτή αποτυπώνεται στο επισυναπτόµενο στη παρούσα και µέρος αυτής από χρονολογία 20-6-2018 τοπογραφικό διάγραµµα του τοπογράφου µηχανικού Τ.Ε. Νικολάου Σπυριδάκη, εξεδόθη την 27η -6-2018, οπότε και έλαβαν γνώση οι αντίδικοι. Η προσωρινή διαταγή δε είναι (να) εκτελεστή από την ημερομηνία έκδοσής της. Πλην όµως αυτοί, πέραν τις προσπάθειες που καταβάλαμε, αρνήθηκαν να συµµορφωθούν µε το διατακτικό της, αναγκάζοντας µας να κοινοποιήσουµε σε αυτούς ακριβές αντίγραφο της απόφασης αυτής. Δυστυχώς, όµως, οι αντίδικοι ούτε µετά την κοινοποίηση της ανωτέρω επιταγής µας θέλησαν εκουσίως να συµµορφωθούν αλλά ενεργώντας κατά παράβαση της από 27-6-2018 Προσωρινής Διαταγής εξακολούθησαν να διατηρούν τα τοποθετούµενα από αυτούς οµπρελοκαθίσµατα και την τροχήλατη καντίνα εντός της ανωτέρω έκτασης όπως ρητώς περιγράφεται στην υπό κρίση Προσωρινή ∆ιαταγή και να καρπώνονται τα έσοδα από τα οµπρελοκαθίσµατα που είχαν παρανόµως τοποθετήσει στην έκταση αυτή....

Και συμπληρώνει ο φίλος ..απο του χρόνου που θα μπει ο φορέας διαχείρισης στο Ελαφονήσι σε ποιον θα ανήκει η έκταση, αφού δεν θα υπάρχουν σύνορα; Τελικά οι υπολογισμοί του δήμου Κανδάνου-Σελίνου όσο και η προσπάθεια του δήμου Κισάμου να εκμεταλλευτούν μεγαλύτερη και κάθε χρόνο μεγαλύτερη έκταση, έφτασε στο σημείο να μην έχουν απο του χρόνου τίποτα.......
Αφήστε αυτό με τα ασφαλιστικά μέτρα που την μια τα καταθέτουν και μετά να τα αποσύρουν...λόγω καλοκαιριού.....και είσπραξης.
Γιώργος Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: