Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

1460 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

4 Χρόνια συμπληρώνει η Δημοτική μας αρχή. 4 Χρονιά στα οποία ο μόνος τομέας που υπήρξε βελτίωση ήταν η διευκόλυνση της δικιάς τους Καθημερινότητας εις βάρος της καθημερινότητας του πολίτη.
Η δημοτική αρχή των αυξήσεων (σε όλα τα δημοτικά τέλη νερό, φωτισμός, απορρίμματα) θα περιμέναμε να βελτιώσει κάπως και την καθημερινότητα του Κισαμίτη, αλλά αντί αυτού είδαμε ανθρώπους να μην μπορούν να βγουν από το σπίτι τους λόγο της λακκούβας στο δρόμο, της έλλειψης φωτισμού , λόγο των συσσωρευμένων σκουπιδιών και των οσμών και με το νερό σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτο.
Την στασιμότητα στα μεγάλα έργα την βλέπουμε καθημερινά, αλλά το τραγικό είναι ότι κατάφεραν να επηρεάσουν αρνητικά ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του τόπου μας την φιλοξενία και να πλήττετε η Κίσαμος καθημερινά από εκατοντάδες αρνητικά σχόλια επισκεπτών.
Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θεσμός που ανέλαβαν σε υψηλό επίπεδο κατόρθωσαν να τις κάνουν μικρές ανούσιες και χωρίς προσωπικότητα απλά να διεκπεραιώνονται  για να μην κλείσει ο κύκλος στα χέρια τους.
Η αναποτελεσματικότητα τους έφερε ως αποτέλεσμα την ιεράρχηση των θεμάτων να γίνεται πρώτα βάση ρουσφετολογικού χαρακτήρα και η διαχείριση τους να φτάνει στα όρια του αυταρχισμού και της ξεροκεφαλιάς.
Όλη η δημοτική αρχή συνυπεύθυνη στην κατρακύλα αυτή. Ας βρεθεί ένας από τη Δημοτική αρχή να μου αναφέρει ένα τομέα που εξέλιξαν θετικά τα τελευταία 4 χρονιά.
 Μιχάλης Θεοδώρου Θεοδωρογλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: