Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζονται, με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανέγερσης του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Η Ερανική Επιτροπή ανεγέρσεως αισθάνεται την ανάγκη όπως  ευχαριστήσει και μνημονεύσει ευγνωμόνως, επώνυμους και ανώνυμους, που από το περίσσευμα της καρδιάς τους και ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον μεγάλο αυτό Άγιο του τόπου και της οικουμένης, ενισχύουν την κοπιώδη προσπάθεια ανέγερσης και εξοπλισμού του πρώτου Ι.Ναού εις την Κρήτη αφιερωμένου εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, ο οποίος κτίζεται εις την γενέτειρα Του, το όμορφο Σηρικάρι Κισάμου. Τα θυρανοίξια του Ναού θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή και άλλων Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου. 
Ιδιαίτερα μνημονεύει και ευχαριστεί: Μυλωνάκης Γεώργιος δια την γενναιόδωρη προσφορά εξωτερικής επένδυσης με πέτρα του Ναού και κάλυψης εξόδων του τεχνίτη, Πετράκης Στέλιος (Λατομεία Σελίνου), δια την επίσης γενναιόδωρη προσφορά των μηχανημάτων εξόρυξης της πέτρας, μεταφοράς, ως και εκχωμάτωσης, .....
.. Ανώνυμος 10.000€, Πατεράκης Μιχάλης 5.000€, Ενορία Παλαιόχωρας 200€, Ανώνυμη 200€, Ενορία Καμισιανών 300€, Μιχελάκη Μαρία 400€, Τζωρτζάκη Αρετή 50€, Τσουρουπάκης Νεκτάριος 100€, Τσαπαρίδου Ερασμία 100€, Ανώνυμος 500€, Τσουρουνάκης Νεκτάριος 100€, Σταθάκης Φραγκίσκος 100€, Ζουριδάκης Αντώνιος 50€, Ανώνυμος 1000€, Παπαδογιάννη Βασιλική 50€, Χαρτζουλάκης Δημήτριος 70€, Μιχελάκη Ελευθερία 50€, Όλγα Λυγιδάκη-Παπαγεωργίου 250€, Δεικτάκη Μαρία 100€, Βεστάκη Μαρία 100€, Ανώνυμος 1350€, Παντελάκη Δέσποινα 500€, Παντελάκη Αντωνία 500€, Ανώνυμος 50€. Ευχαριστεί, επίσης, και όλους εκείνους που προσφέρουν εις τον εξοπλισμό (Ιερά Σκεύη, Καντήλια, Προσκυνητάρια, Εξαπτέρυγα κ.α.). Υπεύθυνος δια το θέμα αυτό έχει οριστεί εκ της Ερανικής Επιτροπής ο Ιερομ. π. Χρύσανθος, τηλ. επικ. 28240-22281. Ενημερώνει, τέλος, ότι προς τον σκοπό αυτό  έχει ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός εις την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (GR 4301103900000039029609078 I.Ν. Αγ. Κωνταντίνου Συρικαρίου). Προς όλους δε εύχεται πλούσια την χάρη και την ευλογία του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού.
Εκ της Ερανικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: