Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΑΨΟΓΟΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Γράφτηκαν πολλά ειπώθηκαν άλλα τόσα, για τον 44ο Κρητικό γάμο που πέρασε στην ιστορία σαν μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις της πόλης μας. Τα σχόλια θετικά απ' όλους, αν και οι αντιρρήσεις για την άμαξα υπήρξαν, εντούτοις μετά από 47 χρόνια η νύφη, τότε την έλεγαν βασίλισσα ξανα "βόλταρε" στα στενοσόκακα του Καστελλιού στην παραδοσιακή άμαξα. 
Η νέα διοίκηση του συλλόγου προβολή Κισάμου "η Γραμβούσα" κάνει σταθερά βήματα αναβίωσης όχι μόνο του κρητικού γάμου αλλά και άλλων εκδηλώσεων. Έτσι εκτός της ημέρας του γάμου, είδαμε τον γαμπρό και την νύφη να περνούν τις προηγούμενες μέρες ντυμένοι παραδοσιακά, από όλη την πόλη, και να μοιράζουν φυλλάδια σε 5 γλώσσες για την εκδήλωση μετά μουσικής παρακαλώ. Διαχωρίστηκε καλώς η εκδήλωση απο το φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας και νομίζω οτι κάθε χρονιά θα γίνεται καλύτερο και θα εμπλουτίζεται. 
Η εκδήλωση ήταν άποψη για μένα και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ του συλλόγου, από τον πρόεδρο τον αντιπρόεδρο, ως και τον τελευταίο εθελοντή.

Τώρα θα έλθω και σε ένα θέμα που πρέπει να το προσέξει ο σύλλογος που έχει μακρόχρονη παρουσία στα πολιτιστικά της πόλης... χρειάζεται φωτογράφο, χρειάζεται ένα μόνιμο φωτογράφο που θα καταγράφει αυτές τις εκδηλώσεις και θα δίνει στον τύπο το απαραίτητο υλικό (είδαμε σε ΜΜΕ και φυλλάδες κάκιστες φωτογραφίες) αλλά συγχρόνως να το αρχειοθετεί. Τα τελευταία χρόνια κάθε προσπάθεια να μαζευτεί το υλικό με τις 43 προηγούμενες νύφες δεν στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. (7-8 φώτο και αυτές με δυσκολία)
Μόνιμο φωτογράφο (αχ ρε Ανυφαντή) τώρα που ο αγαπητός κ. Φ. Μανουσάκης πήρε σύνταξη και πρώτη φορά απουσίασε μετά από πολλά χρόνια.
Οι φωτογραφίες είναι οι πρεσβευτές και οι διαφημιστές μας.... και φέτος δεν ήταν οι καλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: