Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ....

Δεν ξέρω αν σε 10 μέρες που θα βγούμε απο τα μνημόνια θα αλλάξει κάτι, αλλά είναι γεγονός οτι η κατάσταση μας, αυτή η παλιοκατάσταση μας δεν έχει αλλάξει και πολύ. 
Πάλι για άλλη μια φορά δεν έχουμε και δεν είχαμε ασθενοφόρο και ο πνιγμένος που κατά πάσα πιθανότητα ο πνιγμός του οφείλετε σε παθολογικά αίτια, στο Μαύρο Μώλος, παρέμεινε στην άμμο με τεχνικές αναπνοές απο τους λουόμενους, πάνω απο 40 λεπτά, όπως λένε, εως ότου φτάσει ασθενοφόρο πρώτα απο το Αννουσάκειο και μετά του ΕΚΑΒ απο Χανιά (μια ώρα και)...
Μια περιοχή που έχει αυτήν την στιγμή πάνω απο 30.000 λουόμενους στις παραλίες της, δεν έχει ούτε ένα ασθενοφόρο... μάλιστα ασθενοφόρο δεν είχαμε ούτε και χθες, εντούτοις οι υπεύθυνοι δεν έκαναν τίποτα ώστε να το αντικαταστήσουν.
Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος, Κισαμίτης εξ Αμερικής, ήταν γραφτό να πεθάνει εδώ, αλλά σίγουρα δεν θα περίμενε κανείς μας να μην μπορούμε να του παρέχουμε τα στοιχειώδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: