Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Συνεχίζονται, με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, οι εργασίες ανέγερσης του Ι. Προσκυνηματικού Ναού, αφιερωμένου εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, εις την γενέτειρα Του, το όμορφο καστανοχώρι Σηρικάρι, της Επαρχίας Κισάμου. Πρόκειται για τον πρώτο Ναό στην Κρήτη, τα θυρανοίξια του οποίου θα τελέσει ο Παναγιωτάτος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, εκπροσώπων εξ΄ άλλων Εκκλησιών,  την παρουσία του εξοχ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ως επίσης και πλήθους πιστών εκ της Μεγαλονήσου και αλλού, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στην τελευταία επίσκεψη του στον προσκυνηματικό Ναό και, αφού ενημερώθηκε, συντόνισε τις διάφορες εργασίες που παράλληλα προχωρούν, δηλώνοντας: «Η ανοικοδόμηση του Ιερού ετούτου Ναού, αφιερωμένου εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, αποτελεί ένα ζωντανό θαύμα σε μια εποχή που έντονα και.. πιεστικά ζητά από τον Χριστό να.. «κατέβει από  τον σταυρό», για να πιστέψει, όπως σημειώνει και ο Ντοστογιέφσκι στη διήγηση του Μεγάλου Ιεροεξεταστή, στο έργο Αδελφοί Καραμαζώφ. Όμως, όπως συνεχίζει ο Μέγας Ιεροεξεσταστής στον διάλογο αυτό με τον Χριστό, ο Χριστός επιλέγει μια «μια πίστη που θάταν ελεύθερη και δεν θα εμπνεόταν από θαύματα» και μια «ελεύθερη αγάπη». Αυτή η αγάπη λοιπόν στον Όσιο
Νικηφόρο γέννησε το θαύμα ανέγερσης και εξοπλισμού του δικού Του σπιτιού, καθώς ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι εξ΄  ολοκλήρου προσφορές αγάπης πιστών που έχουν ευεργετηθεί από τον μεγάλο αυτό και οικουμενικό Άγιο και, με τον τρόπο αυτό, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη και ευχαριστία τους προς τον αγαπημένο μας Άγιο», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, εκφράζοντας ευχαριστίες  προς την Ερανική Επιτροπή, η οποία επωμίζεται την ευθύνη, αλλά και ευλογία αυτή και ευγνωμοσύνη προς τους δεκάδες -  εκατοντάδες επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που οι προσφορές της αγάπης τους δίδουν την δυνατότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου. Εκ μέρους της Ερανικής Επιτροπής ανακοινώθηκε ο ειδικός Τραπεζικός Λογαριασμός, ο οποίος έχει ανοιχθεί προς τον σκοπό αυτό:  GR4301103900000039029609078, επ΄ ονόματι Ι. Ναός Αγ. Κωνσταντίνου Σηρικάρι, καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν ακόμα ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν, ως επίσης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έκτασης 2,5 στρεμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: