Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ

Γενική διατύπωση ότι αυτές τις μέρες δεν πρέπει να κάνεις σχόλια για την κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους, ούτε φυσικά για την δική μας περίπτωση. Πρέπει απλά να καταπίνεις το τι συμβαίνει και να μην μιλάς, αφού σε ένα μήνα, άντε σε 2 μήνες το πολύ, τρεις μήνες το αργότερα, θα έχουμε την συνήθη μοναξιά μας και οι ρυθμοί στους δρόμους μας θα είναι στα κανονικά επίπεδα. 
Μην το σχολιάζεις λοιπόν κάνε υπομονή 3 μήνες είναι όλα θα περάσουν .....  
- Μάλιστα υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που ακολουθούν αυτήν την λογική και φυσικά νομίζουν ότι έχουν δίκιο, προσπαθώντας να εκμηδενίσουν το πρόβλημα λέγοντας αυτές τις δικαιολογίες και μάλιστα δημόσια. Δεν ξέρω αν έχουν λόγους που το κάνουν αλλά μεταφέροντας το πρόβλημα κάθε χρόνο στον επόμενο χρόνο, με αυτά τα αστεία επιχειρήματα, φτάσαμε να έχουμε αυτήν την τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση μέσα στην πόλη. 
Κάποιοι που επένδυσαν στον μοναδικό μας δρόμο, είναι φυσικό να θέλουν τα αυτοκίνητα να περνάνε από εκεί και μόνο από εκεί, θα έλεγα αν μπορούσαν να κλείσουν όλους τους άλλους δρόμους για χάρη της Ηρώων Πολυτεχνείου θα το έκαναν, αλλά έτσι βλέπουμε (βλέπουν και αυτοί σιγά-σιγά) τι συμβαίνει και δεν είναι μόνο ένας μήνας, ούτε δυο, αλλά ακόμα και το χειμώνα που τα μαθητικά λεωφορεία στοιβάζονται στην πλατεία Κατράκη (εκεί τα πήγαμε και αυτά)  το πρόβλημα υπάρχει.
Λύση μην περιμένετε ούτε κι αν φτιαχτούν 50 χώροι στάθμευσης (που η αλήθεια είναι ότι μας λείπουν), ο Έλληνας θέλει το αυτοκίνητο του να το παρκάρει εκεί ακριβώς που θα ψωνίσει, και αν είναι δυνατόν να μην κατέβει και από αυτό, τόσο το καλύτερο. Αστυνόμευση δεν υπάρχει όχι επειδή δεν το κάνουν οι αστυνομικοί την δουλειά τους, αλλά με τόση λειψανδρία στα αστυνομικά τμήματα ποιος θα κάνει τι; 
Για περιφερειακό δεν το κουβεντιάζουν (εμείς το λέμε χρόνια τώρα) μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο να φτιαχτούν άλλες πιάτσες (για ρωτήστε το Έλος που δεν ήθελαν πως είναι τώρα;) και θα χάσουν.. την σκόνη σαν τους Εβραίους κάποιοι.
Για παρακαμπτηρίους ούτε λόγος οι μισοί και βάλε δρόμοι του σχεδίου πόλης είναι τυφλοί και αδιέξοδοι. 
.....οπότε μάλλον θα αναγκαστώ συμφωνήσω με αυτούς που λένε ... 3 μήνες είναι άντεξε....
Βέβαια σαν πόλη παίρνουμε μείον,   ..αλλά ποιους νοιάζει; 
Να κάνουμε τι δουλειά μας και του χρόνου βλέπουμε..
Είναι λύση όμως αυτό;
Για να δούμε αν του χρόνου εκλογική περίοδος κάποιος υποψήφιος δήμαρχος βγάλει μια υπόσχεση (όχι ότι θα γίνει κιόλας) αλλά να το λέμε βρε ..ότι έχουν όραμα για κάτι καλό στην πόλη .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: