Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΛΙΟ

Παραμονή του Αγίου Μύρωνα έγινε η βάπτιση του αγοριού τού Βασίλη Σκορδιλάκη και της Μαρίας Κατσιπατάκη στα Αντικύθηρα. Πάρα πολλοί φίλοι της οικογένειας του Γιώργου Σκορδιλάκη ταξίδευσαν απο την Κίσαμο στο Συγκλιό για την βάπτιση του μικρού Γιώργου.
Να τους ζήσει να είναι καλότυχο και ευλογημένο !!! Το όνομα αυτού Γιώργος ...
Μάλιστα είναι γνωστό οτι κάθε χρόνο το πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα το αναλαμβάνει (έξοδα) μια οικογένεια. Φέτος το είχε αναλάβει η οικογένεια του κ. Κατσιπατάκη που έγινε μαζί και με την βάπτιση του εγγονού του.
H οικογένεια των αδελφών Κατσιπατάκη ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στο μικρό νησάκι που περισσότερο Κρήτη θυμίζει με την εξής επιστολή. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΤΣΙΠΑΤΑΚΗ 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ...
..ΤΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ - ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΡΔΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΣΙΠΑΤΑΚΗ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ:
- ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.
- ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
- ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΗΘΥΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.  
- ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
- ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΟΡΔΙΛΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ.
- ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.
- ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: