Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Η επιλογή της Δημοτικής αρχής Κισάμου και δη προσωπικά του Δημάρχου κ. Σταθάκη Θεόδωρου για την μεταφορά της διοργάνωσης σε νέο χώρο της μεγαλύτερης γιορτής – θεσμός του Δήμου, του Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας, έδωσε την δυνατότητα για την υλοποίηση (κατά κοινή ομολογία εκθετών και επισκεπτών) της αρτιότερης και πιο πετυχημένης από όλες τις απόψεις διοργάνωση.
  Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου κ. Μιχαήλ Κουφάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του 11ου Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας 2018, εκφράζουν τις ευχαριστίες προς όλους  όσους συνέβαλαν  και πιο συγκεκριμένα: 
•την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα  Χανίων και το ΕΒΕΧ  που ήταν  συνδιοργανωτές στο Φεστιβάλ,
•Όλους τους εκθέτες που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ και η συμμετοχή των οποίων ήταν  καθοριστική για την επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης.
•Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου  κ.κ. Αμφίλοχο Ανδρονικάκη για την τέλεση του αγιασμού στα εγκαίνια του 11ου Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας.
•Το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα.....
......τους Αντιδημάρχου, κ . Δερουκάκη Εμμανουήλ, κ. Περράκη Φώτη, κ. Πατερομιχελάκη Αικατερίνη, κ. Παρτσαλάκη Αντώνιο και την πρόεδρο του ΔΣ Κισσάμου κα Βαρουχάκη Σταυρούλα. , το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο αυτού κ. Κωνσταντουλάκη Βασίλειο για την ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη.  
•Τους υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου κ. Βίκυ Μαρακάκη και κ. Εμμανουήλ Ανδρουλάκη που "σήκωσαν" με απόλυτη επιτυχία όλο το βάρος της διοργάνωσης.
•Τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Γιάννη Αθητάκη και τον υπεύθυνο του ήχου κ. Σκαλίδη Γεωργιο για την εξαίρετη  συνεργασία.
•Την  δημοτική υπηρεσία καθαριότητας και τον εντεταλμένο Σύμβουλο  κ. Ξυπολιτάκη Εμμανουήλ και  όλους τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου  Κισάμου.
•Το Αστυνομικό τμήμα Κισσάμου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν επίσης:
•σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ: τον Ερυθρό Σταυρό, το Χαμόγελο του Παιδιού, τη Νεολαια Κισάμου και την εθελοντοκή ομάδα Kissamos beach clinging , 
• Στους χορηγούς του Φεστιβάλ για την στήριξη τους και πιο συγκεκριμένα: τον  Leptos Estates , τα αρτοποιία Τσατσαρωνάκη ΅Το Μάννα΅  ,την Gretan Daily Cruises, την συνεταιριστική Τράπεζα Χανιών , τα νερά Samaria, την Stathakis Family melody, την join machine,  τους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή και διαφήμιση του Φεστιβάλ και πιο συγκεκριμένα:  τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης,  το ειδησεογραφικό portal Flashnews.gr, zarpa gr, eparxies.gr, τους ρ/σ Magic Fm, Ράδιο Ριζίτες , Κρητικόραμα., Δρόμος fm 105.4 και ράδιο Φάρος .
  Θερμές ευχαριστίες αξίζουν επίσης στα τοπικά ΜΜΕ: την εφημερίδα "Νέοι Ορίζοντες", τα Χανιωτικα Νεα, την Τηλεόραση "Κίσσαμος" και το blog  ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ που ανελλιπώς στηρίζουν τις προσπάθειες καθώς και όλα τα πολιτιστικά  δρώμενα του Δήμου μας.
 Τους εθελοντές, Ιωάννη Παπαδάκη για την έκθεση φωτογραφίας «Η Κισαμος που δεν ξεχνάμε», την  Ευτυχία Δεικτάκη για τις όμορφες  φωτογραφίες, την Παπαντωνάκη Αντωνία και Κουφάκη Μαρία για την πώληση κλήρων, τον Ματσακη Εμμανουήλ για την διάθεση του κλαρκ και τον Σημαντηράκη Θοδωρή για την προσφορά Χημικών WC.
   Για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Φεστιβάλ ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς και τα Χορευτικά και Πολιτιστικά σωματεία που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και ομόρφυναν της βραδιές μας και πιο συγκεκριμένα: την Φιλαρμονική της ΙΜΚΣ & του Δήμου Κισσάμου, το Σύλλογο Ριζιτών «Η Κίσσαμος», τα μουσικά σχήματα  του Γιώργου Μυλωνάκη,  Γιάννη Μενεγάκη και Μπαριωτάκη Μιχάλη , Χορευτάκη Ηλία, Πυθαρουλη Ευάγγελου, Ευτύχη και Νεκτάριου Κωστάκη, Καρεφυλλάκη Βασίλη και Μαργαριτάκη Νίκο, Φιωτάκη Κων/νο, Σκαράκη Στρατή, Πολυχρονάκη θεδωρη και Χαρτζουλάκη Δημήτρη, Ψαρουδάκη Σταύρο, το χορευτικό Σύλλογο «Η Κίσσαμος», τους Βιγλάτορες,  την Παραδοσιακή Συντροφιά «Ονειρο-κρήτες» ,τη χορευτική ομάδα Σελίνου «Οι Σελινιώτες», το Σύλλογο Ποντίων Π.Ε. Χανιων "Η Ρωμανία", τους Βρακοφόρους Δυτικής Κρήτης, τον όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, Το σύλλογο Γηγενής, το χορευτικό Σύλλογο Ακρωτηρίου « Καγιαλές», τη σχολή χορού «Ζάλος», το Σύλλογο Προβολής Κισάμου η Γραμπούσα και τον πολιτιστικό σύλλογο Κρητών Ζωγράφου 
  Τέλος ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Κισάμου που τίμησαν με την παρουσία τους το φετινό Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας και αγκάλιασαν όλες τις εκδηλώσεις μας. 
Ραντεβού το 2019! 
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: