Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΤΙΚΕΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Εκδήλωση με θέμα «Ενετικές επαύλεις της Κισάμου» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και ο Σύλλογος Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα», σήμερα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο ενετικό λιμάνι Χανίων, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών, ομιλία για τις ενετικές επαύλεις της Κισάμου από τη Νεκταρία Λαϊνάκη, αρχιτέκτονα – μηχανικό ΕΜΠ (με ταυτόχρονη προβολή σχετικών διαφανειών), χανιώτικη (και όχι μόνο) παραδοσιακή μουσική από το γνωστό συγκρότημα των αδελφών Μανώλη και Γιώργη Κωνσταντουδάκη (βιολί – λαούτο) και  παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΓΗΓΕΝΗΣ» των Νίκου Ρουπάκη και Γεωργίας Πολυχρονάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: