Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ

Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ
Το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή θα κάνει στάση για μια ακόμη χρονιά στο Καστέλι Κισσάμου στις 23 Αυγούστου, στην πλατεία Τζανακάκη (Μουσείο). 
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Καστέλι θα είναι αφιερωμένες, στον κομμουνιστή και μοναδικά υπέροχου καλλιτέχνη, Μάνο Κατράκη. Δίδαξε και «ποίησε» ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή «σκηνή» του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αϊ - Στράτη, στην Ικαρία. Επιλέγουμε να τιμήσουμε τον Μάνο Κατράκη στον τόπο καταγωγής του,την Κίσσαμο. 
Στο πρόσωπο του Μάνου Κατράκη τιμάμε τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που φυλακίστηκαν,εξορίστηκαν και όχι απλά δεν υπέγραψαν δήλωση μετάνοιας,αλλά μετέτρεψαν τις φυλακές σε κάστρα αγώνα. Για τον λόγο αυτό,φέτος που το ΚΚΕ κλείνει τα 100 χρόνια του και η ΚΝΕ τα 50, οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό χώρο του φρουρίου  Ιτζεδίν στις 15-16 Σεπτέμβρη ,με μεγάλες συναυλίες από τους Imam Baildi και την Γλυκερία. Την Κυριακή 16/9 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλιτή τον Κύριλλο Παπασταύρου,μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.
Τo Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Καστέλι Κισσάμου θα περιλαμβάνει:
Πέμπτη 23/8 στο Καστέλι Κισσάμου στην Πλατεία Τζανακάκη. 
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ
Αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Μάνου Κατράκη με τίτλο: « Στο μπόι σου παίρνουν μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη »
Πολιτική Ομιλία από τον Αποστολίδη Νίκο, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ
Μεγάλο Κρητικό Γλέντι από τους Κ.Παχάκη,  Κ.Λιβυάκη και Α.Κλειδουχάκη
Το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: