Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

O ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Πανικός προκλήθηκε απο το ψευδές άρθρο που δημοσίευσε σαιτ της Κρήτης και δόθηκε παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Ηρακλείου σχετικά με την είδηση περί δήθεν επικείμενου ισχυρού σεισμού 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη.
Εγώ δεν είμαι σεισμολόγος αλλά έψαξα στο διαδίκτυο να καταλάβω τι σημαίνει σεισμός 9.5 Ρίχτερ.
Έτσι μπήκα στην σελίδα του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) και αντιγράφω τι συμβαίνει όταν ο σεισμός είναι πάνω απο 9
Καταστροφή μερικών καλά κατασκευασμένων ξύλινων κτιρίων και γεφυρών. Οι περισσότερες κατασκευές τοιχοποιίας και τα προκατασκευασμένα κτίσματα καταστρέφονται μαζί με τα θεμέλια. Σοβαρές ζημιές σε φράγματα, υδροφράχτες και αναχώματα. Μεγάλες κατολισθήσεις. Οι σιδηροτροχιές κάμπτονται.
και συνεχίζω την αντιγραφή.....
Το μεγαλύτερο μέγεθος σεισμού που έχει μετρηθεί έως σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα είναι 8,9.. Για να γίνει κατανοητή η αντιστοιχία των εννοιών μέγεθος - ενέργεια που εκλύεται από έναν σεισμό αρκεί να αναφερθεί ότι για μεγάλους σεισμούς (μέγεθος 8,7 - 8,9) η ενέργεια που εκλύεται είναι περίπου 900 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της βόμβας στη Χιροσίμα. Ο μεγαλύτερος ίσως σεισμός (Μ=8,2) που έπληξε τον ελληνικό χώρο στις 21 Ιουλίου του 365 μ.Χ. και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε περιοχές της Μεσογείου (Πελοπόννησο, Κρήτη, Αίγυπτο, Σικελία, Δαλματία). Το συχνότερα παρατηρούμενο μέγιστο μέγεθος σεισμού -ετησίως- στη χώρα μας είναι το 6,3.
Με απλά λόγια εμείς εδώ στην Κρήτη με τα κτήρια που έχουμε δεν θα μείνει τίποτα... οπότε μην φοβάστε δεν θα τα καταλάβουμε τα 9.5R, τους υπόλοιπους θα τους αντέξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: