Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

ΥΠΟΜΟΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Οριστικό, γράφουν τα ΜΜΕ της Κρήτης, πρόκειται να κατασκευαστεί το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο ακολουθώντας την μέθοδο της παραχώρησης. 
Το μήκος του νέου αυτοκινητόδρομου θα είναι περίπου 142 χλμ. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στο συγκεκριμένο τμήμα, τα 91 χλμ αφορούν την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου ενώ τα υπόλοιπα έχουν κατασκευαστεί ως δημόσια έργα στο παρελθόν.
Όπως ξέρετε στην γειτονιά μας ο ΒΟΑΚ είναι έτοιμος και παραδομένος εδώ και χρόνια.. άσχετο αν σε πολλά σημεία θυμίζει αγροτικό. 
Οριστικό... όπως φαίνεται ότι το κράτος δεν μας λογαριάζει αφού δεν έλαβε υπόψιν του ούτε την εισήγηση του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης, που έλεγε...ότι κάθε σχεδιασμός θα πρέπει να αφορά στην κατασκευή αυτοκινητόδρομου (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ, με ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, και πλήρες δίκτυο παράλληλων δρόμων) από τα όρια του Νομού Ρεθύμνου έως την Κίσαμο, ούτε μπήκε σε κόπο να έρθει να δει τα χάλια μας. 
Ας υπομονευτούμε λοιπόν με τον υπάρχων ΒΟΑΚ και ο Θεός βοηθός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: