Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΕΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

..κ. Γεωργίου Ψαράκη σχετικά με το νέο κτήριο του Γενικού Λυκείου.
κ. Γεωργίου Ψαράκη σχετικά με το νέο κτήριο του Γενικού Λυκείου.
Διαβάζοντας το άρθρο με τίτλο «ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ» που αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017 στο ιστολόγιο SADENTREPESE αισθάνθηκα τεράστια έκπληξη και συνάμα απορία για τις εντελώς άστοχες και αντιπαιδαγωγικές τοποθετήσεις του αγαπητού συναδέλφου και φίλου, κ. Γεωργίου Ψαράκη σχετικά με τη συστέγαση των σχολείων του Γενικού Λυκείου με το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ).
Αισθάνθηκα, λοιπόν, την ανάγκη να εκφράσω μερικές σκόρπιες απόψεις επί του θέματος, τις οποίες και παραθέτω στη συνέχεια.
Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείς, φίλε Γιώργο, σαν επιχείρημα για την κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου, την «εμπόλεμη κατάσταση», όπως αναφέρεις χαρακτηριστικά, και τις «εχθροπραξίες μεταξύ μαθητών», στο χώρο που συστεγάζει τα δύο εν λόγω σχολεία. Φτάνεις μάλιστα στο σημείο να προτείνεις ως λύση τον διαχωρισμό των ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η «εμπόλεμη κατάσταση»!
Οι τοποθετήσεις αυτές ενισχύουν τις όποιες αντιπαραθέσεις ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν. Είναι απαράδεκτο αυτά τα λόγια να βγαίνουν από τα χείλη ενός εκπαιδευτικού!
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα παιδιά του Γενικού Λυκείου, όπως και του ΕΠΑΛ, είναι όλα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! Παιδιά της Κισάμου. Παιδιά που μοιράζονται από κοινού δεκάδες εξωσχολικές δραστηριότητες. Παιδιά που συνυπάρχουν στη μικρή μας πόλη, κάνουν παρέα, διασκεδάζουν μαζί. Υπάρχουν παιδιά που είναι αδέλφια και μοιράζονται στα δύο αυτά σχολεία!
Ευχή όλων μας είναι να δημιουργηθεί κάποτε ένα καινούργιο σχολικό κτήριο. ΜΑΚΑΡΙ!
Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνουμε η λύση στα όποια προβλήματα κτηριακά ή μη, θα βρεθεί με την από κοινού δράση των δύο σχολείων ΜΑΣ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, ο χώρος στον οποίο φιλοξενούνται χρόνια τώρα τα δύο σχολεία ΜΑΣ, ετοιμάζει ελεύθερους , δημοκρατικούς, υπεύθυνους και με πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικότητας πολίτες καθώς και επαγγελματίες της τοπικής μας κοινωνίας.
Διότι το σχολείο δεν παρέχει μόνο γνώση και μάθηση καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 1 του Ν.1566/1985 «σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης …. είναι να υποβοηθεί τους μαθητές … να αναπτύσσουν αντίληψη συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας …. και πνεύμα φιλίας και συνεργασίας…».
Οφείλεις, φίλε Γιώργο, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ και τους γονείς τους, καθώς επίσης και από τους συναδέλφους σου, για αυτές τις αντιπαιδαγωγικές σου απόψεις .
Φιλικά
Ζουριδάκης Νεκτάριος
Καθηγητής Πληροφορικής

*Διαβάστε και τις 3 τοποθετήσεις πατώντας πάνω στην ετικέτα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: