Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Η ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΔΕΡΜΙΤΖΙΑΝΑ

Άλλος ένας κρυμμένος θησαυρός στην ύπαιθρο της Κισάμου που χρειάζεται αξιοποίηση. Το Βενετσιάνικο, ίσως Βυζαντινό γεφύρι στην Καμάρα, ανάμεσα στα Δερμιτζιανά και τον Μάκρωνα που ένωνε με καλντερίμι κάποτε αυτά τα χωριά με το Βουλγάρω. 
Νομίζω οτι μια προσπάθεια, απο το τοπικό της περιοχής, αλλά και όσων θέλουν θα ήταν ότι πρέπει ώστε να καθαριστεί και να δείξει αν χρειάζεται και συντήρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: