Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ε' Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ MONO ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τον τελευταίο καιρό ειδικά στην πόλη της Κισάμου το κυκλοφοριακό είναι μεγάλος βραχνάς. Όσο νομοταγής και να είσαι δεν γίνεται να μην κάνεις τουλάχιστον 3-4 παραβάσεις, ειδικά μέσα στην πόλη. Παραβάσεις που μπορεί να είναι μικρές και ασήμαντες εντούτοις δημιουργούν πρόβλημα. Το "καβαλίκεμα" του πεζοδρομίου είναι μια απο τις πιο συνηθισμένες παραβάσεις που περνά και απαρατήρητο. Η παραβίαση του μονόδρομου, το διπλοπαρκάρισμα, το "έχω μια δουλεια για 5 λεπτά άσχετο αν είναι 2 ώρες", κλπ. είναι οι αποδέλοιπες. Φταίει η παιδεία μας λένε όλοι, δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε τίποτα .... 
- Λάθος ή καλύτερα εγώ δεν συμφωνώ και θα σας το εξηγήσω. Αμα βρεθούμε σε άλλη πόλη, άντε στα Χανιά που πάμε όλοι μας, είμαστε κύριοι, νομίζουν αυτοί που μας βλέπουν οτι μόλις έχουμε πάρει το δίπλωμα, είμαστε τόσο προσεχτικοί εως αηδία, και στο παρκινγκ το αφήνουμε, και πληρώνουμε για δημοτική θέση, και πάμε και 2-3 χιλιόμετρα με τα πόδια αρκεί να μην μας γράψουν. Αφήστε που κάποιοι απο εμάς, αφήνουν το αυτοκίνητο τους στο Γερμανικό Πουλί και πάνε στα Χανιά με το αστικό. Αυτοί οι ίδιοι που εδώ δεν μπορούν να το αποχωριστούν ούτε δευτερόλεπτο... Άρα μην ακούω για παιδεία και κουραφέξαλα, η λέξη που πρέπει να μας ανησυχεί εδώ είναι ανοχή. Μια τεράστια ανοχή που ακόμα και τους νομοταγείς τους έχει παρασύρει. Δεν είμαι ο αρμόδιος και δεν ξέρω κι αν υπάρχει λύση, αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει. 
Αν θα είχαμε δημοτική αστυνομία, αν θα μπορούσε η αστυνομία* να κάνει αυτό που έκανε παλαιότερα, αν αλλάζαμε εμείς....αν.. με το αν όμως δεν λύνεται τίποτα.  
Μια ανοχή που μπορεί μόνο η δημοτική αρχή να λύση ή να την περιορίσει... μιας και είναι η μόνη που μπορεί να εφαρμόσει αυτά που ο νόμος λέει..... κανείς άλλος. Ούτε οι φωτο μας συγκινούν πλέον, ούτε τα δημοσιεύματα, ούτε τίποτα, γιατί απλά με την τόση ανοχή που υπάρχει όλοι έχουμε γίνει ένα.
*Με τις κρίσεις και τις αναδιαρθρώσεις των αστυνομικών τμημάτων.... κάποτε παρουσία του Δημάρχου, είχαν υποσχεθεί 4-5 νέες θέσεις.... αυτές έγιναν μια που όμως ισοδυναμεί με καμιά αφού μας παίρνουν απο την άλλη ένα. 
Είμαστε η δύναμη στα δυτικά !!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: