Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4500 ΜΕΤΡΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Προγραμματική με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων υπέγραψε ο δήμος μας για αντικατάσταση 4.5 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων στην πόλη της Κισάμου. Έργο ζωής απαραίτητο που έχει ξεκινήσει βέβαια εδώ και 4 χρόνια εξαιτίας της κατασκευής του βιολογικού. Πάντως είναι απαραίτητο να γίνει το ξήλωμα και στα υπόλοιπα σημεία, όχι μόνο του αμίαντου αλλά και της σιδεροσωλήνας που υπάρχει από εποχής Φουρναράκη.
Βέβαια το ζητούμενο είναι να γίνει το έργο όμως μαζί με όλα τα "συνοδευτικά" και όταν λέμε συνοδευτικά εννοούμε ότι αφού θα σκάψουν ας βάλουν την ύδρευση αλλά ας φτιάξουν και τα φρεάτια των ομβρίων που είναι και αυτό μεγάλο πρόβλημα στην πόλη. Και φυσικά μην ακούσω ότι δεν αφήνει η αρχαιολογία γιατί  όπως βλέπω μόνο η αρχαιολογία αφήνει ως τώρα....
Τέλος καλό είναι να μας πουν και που είναι ακόμα το δίκτυο με αμίαντο για να ξέρουμε και από που και τι πίνουμε.
Επ' ευκαιρίας να μην ξεχάσει η δημοτική αρχή να σκεφτεί τι θα κάνει με τους σωλήνες μετά... γιατί όπως λένε οι επιστήμονες τότε γίνεται περισσότερο επικίνδυνος ο αμίαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: