Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης στον υπουργό παιδείας κ. Κων/νο Γαβρόγλου για την ανάγκη διατήρησης των Διευθυντών Σχολείων στις θέσεις τους μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής περιόδου... 
Κύριε Υπουργέ,
Για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών μονάδων, μετά και την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), απαιτείται να παραμείνουν (κατόπιν Υπουργικής απόφασης), οι νυν Διευθυντές Σχολείων στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, διότι το χρονικό περιθώριο είναι μικρό για να έχει τη δυνατότητα, ο εκάστοτε Διευθυντής εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας να ορίσει κάποιο άλλο πρόσωπο στη διοίκηση της σχολικής μονάδας.
Εάν γίνει αυτό θα προκληθεί μεγάλη δυσλειτουργία στα σχολεία, καθότι υπάρχει κίνδυνος, είτε να μην αναλάβει κανείς τη Διοίκηση Σχολικής μονάδα ή όποιος θέλει να αναλάβει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην διεκπεραίωση των διαδικασιών, ενόψει της ολοκλήρωσης των φετινών σχολικών υποχρεώσεων.
Μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς, ας δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες αποφασίσετε και προβλέπονται, αφού τότε δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η επιστολή αυτή δεν έχει το χαρακτήρα "υπόδειξης" στο τι θα πράξετε, αλλά εκφράζει την αγωνία μας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς μάλιστα βρισκόμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Με εκτίμηση, 
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: