Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑΣ;

Ένα ιωνικό κιονόκρανο βάρους εκατοντάδων κιλών είχε 50χρονος στο σπίτι του, στο Μοναστηράκι, το οποίο νοίκιαζε σε τουρίστες.
Όταν έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι βρίσκονταν μια οικογένεια Κινέζων που το είχε νοικιάσει μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Airbnb. Ο 50χρονος διακοσμητής συνελήφθη στη Ν. Μάκρη.
Το κιονόκρανο χρονολογείται πιθανόν στην κλασική ή ελληνιστική περίοδο, ενώ προέρχεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, από την περιοχή της Ακρόπολης ή της ευρύτερης περιοχής του αρχαιολογικού χώρου.
Το κιονόκρανο κοσμούσε το καθιστικό του διαμερίσματος που ο 50χρονος νοίκιαζε σε τουρίστες.
Το βάρος του πλησιάζει τον μισό τόνο!!!! (500 κιλά, τετοιο κιονόκρανο είναι σπάνιο) και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν γερανό για να το κατεβάσουν από το διαμέρισμα του 6ου ορόφου.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
Τέλος πάντων σε μέρη όπου υπάρχει συνεχή κατοίκηση όπως ένα γύρω απο την Ακρόπολη, η Ρόκκα, η Πολυρρήνια στην γειτονιά μας, είναι πιθανόν να υπάρχουν σπίτια που να έχουν ακόμα στις αυλές τους αρχαία αντικείμενα. Εδώ υπάρχουν στην πόλη της Κισάμου ακόμα τέτοιες περιπτώσεις. Καλό βέβαια είναι να δηλώνονται ειδικά άμα είναι και ενδιαφέροντα, αλλά δεν θα πάνε και στην φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: