Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΑΡΟΤΣΕΣ......

Δεν είναι κρυφό ότι σε πολλά μέρη στην Ελλάδα τους ασθενείς τους μεταφέρουν σε καρότσες αγροτικών, με ιδιωτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ στα νοσοκομεία. Δεν είμαστε ούτε η πρώτη πόλη, ούτε η τελευταία που είχαμε ή θα έχουμε τέτοια περιστατικά. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι απαίτηση των συγγενών να μεταφερθούν όσο το γρηγορότερο οι τραυματίες στα νοσοκομεία ή στα Κέντρα Υγείας, από το να περιμένουν το ασθενοφόρο με τις ώρες. Το αν είναι σωστό η λάθος το ξέρουν άλλοι... και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φταίει βέβαια ούτε το ασθενοφόρο, ούτε το Κέντρο Υγείας.
Στην Κίσαμο όμως έχουμε πολλά περιστατικά μεταφοράς ασθενών σε καρότσα τα τελευταία χρόνια, όταν δεν είχαμε ασθενοφόρο ή όταν δεν είχαμε οδηγούς, όμως και τότε κάποιοι υπονόμευσαν την πρόθεση να αναδείξουμε το θέμα για το καλό μας. Μάλιστα και η νυν αλλά και η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε κάνει αγώνες για να έχουμε ασθενοφόρο στην Κίσαμο, όταν στην κυβέρνηση δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η υγεία μας προέχει του πολιτικής. Τώρα δεν ξέρω τι έπαθε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και θορυβήθηκε με το τελευταίο περιστατικό, αλλά καλό είναι να καταλάβει ότι εμείς εδώ στα άκρα είμαστε πολύ παραμελημένοι και ενδεχομένως να θέλουμε μια πιο καλή μεταχείριση.  
Αν και δεν είναι δουλειά μου θα συνιστούσα στην 7η ΥΠΕ να βγάζει από τούδε και πέρα ανακοινώσεις των δύσκολων συμβάντων, μιας και τα Κέντρα Υγείας δεν μπορούν, για να μην γίνονται ούτε παρεξηγήσεις, αλλά και το σπουδαιότερο για να μαθαίνει και η ίδια τι γίνεται και πέρα από το Ηράκλειο και να μην το μαθαίνει από τα blog και τα ΜΜΕ. 
Τώρα αν θορυβήθηκε από την εικόνα της καρότσας και την μεταφορά ενός ασθενή σε νοσοκομείο, ας γράψει στο google "μεταφορά τραυματιών σε καρότσα", και θα γεμίσει δυο σελίδες από τέτοια περιστατικά!!! Ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό θα είναι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: