Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος προβολής Κισάμου "Η Γραμπούσα", ο πολιτιστικό σύλλογο Λουσακιών και οι καταξιωμένοι δάσκαλοι του ωδείου Κισάμου, Σκαράκη Στρατή (Βιολί) και Χαρίλαο Βλαστάκη (Λαούτο) ευχαριστούν θερμά το Μουσικό Σχολείο Θερίσου Χανίων  το οποίο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κίσαμο στηρίζοντας το εγχείρημα της λειτουργίας του Μουσείου Κισαμίτικης μουσικής το οποίο θα στεγαστεί στις Λουσακιές.
Οι φορείς πολιτισμού της Κισάμου πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές του  Μουσικού σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου, όπου ο κ. Στέλιος Κουνελάκης παρουσίασε την ιδέα της δημιουργίας του Μουσείου Κισαμίτικης μουσικής. 
Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Χανίων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για την Κισαμίτικη μουσική παράδοση, τον τρόπο εκτέλεσης των μουσικών συνθέσεων και για τους μεγάλους συνθέτες και δημιουργούς της Κισαμίτικης μουσικής παράδοσης.
Μετά την εκδήλωση  ακολούθησε κέρασμα για τους μαθητές του σχολείου. 
Το ΔΣ του Συλλόγου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: