Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

O STEPHEN HAWKING

...... χορεύοντας πεντοζάλη στην ΟΑΚ
 Πρώτη είδηση, ο θάνατος του Stephen Hawking. «Tαξίδεψε» σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και από σήμερα βρίσκεται στη «γειτονιά των αγγέλων». Ο κορυφαίος Βρετανός Φυσικός, εδώ και δεκαετίες, βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας ανίατης νευρολογικής νόσου. Άραγε, θα έλαβε σήμερα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που ακόμα είχε και διέψευσε τις βεβαιότητες που εξέφρασε ή συναντήθηκε απλά με το απόλυτο τίποτα, όπως ο ίδιος ανέμενε;
 Ο άνθρωπος που συγκίνησε τους πάντες και που αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο θέλησης, αγώνα και υπέρβασης, είχε επισκεφθεί την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, τον Σεπτέμβρη του 1998, την οποία και τίμησε όχι μόνο με την πολυσήμαντη παρουσία του, αλλά και με μία σπουδαία ομιλία σε Διεθνές Συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της.    
Ο Stephen Hawking εντυπωσιάστηκε και εμπνεύστηκε από την παραμονή του στο Ίδρυμα και δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «η Ακαδημία είναι ένα θαυμάσιο Ίδρυμα και μας πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο στις πέντε μέρες που παραμείναμε εδώ. Είναι πολύ όμορφος τόπος που θυμίζει διαρκώς τη δύναμη και την παρουσία του ΘΕΟΥ».
 Επειδή, λοιπόν, παντού υπάρχει ο ΘΕΟΣ, ακόμη και στην πιο σκοτεινή ύλη του Σύμπαντος, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εύχεται Καλό Παράδεισο στον εκλιπόντα και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, συγγενείς, φίλους και φοιτητές. Oι μόνες πραγματικές ανατροπές συμβαίνουν μετά θάνατον…

Δεν υπάρχουν σχόλια: