Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα συμπεράσματα (ελπίζω να τα διαβάσουν και οι υπόλογοι του νέου Μινωικού δρόμου) για τον τουρισμό στη Δυτική Κρήτη προκύπτουν από την έρευνα σχετικά με τις προοπτικές και τις δυνατότητες του τουρισμού στα Χανιά και γενικότερα στην Κρήτη, τα οποία θα παρουσιαστεί σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, σε έρευνα και ανάλυση που συντονίστηκε από το Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του ΜΑΙΧ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. 
- Εγώ θα σταθώ που πάνε οι τουρίστες όταν έλθουν στα Χανιά, όπως θα τον παρουσιάσουν οι υπεύθυνοι... Ελαφονήσι- Μπάλο- Φαλάσαρνα.... και οι τρεις προορισμοί στην Κίσαμο... που αμφιβάλω αν ξέρουν οι υπόλογοι που είναι; 
Αλήθεια όταν 6 στους 10 επισκέπτονται την Κίσαμο ποιος ο λόγος να εμπιστευτούμε τις μετρήσεις που έκαναν (τον Φεβρουάριο) για τον φόρτο του δρόμου Κολυμβάρι -Κίσαμος; Ποιος απο τους υπεύθυνους δεν πιστεύει αυτήν την έρευνα; Μόνο για το 2017 απο τους πρόχειρους υπολογισμούς πέρασαν την γέφυρα των Νοπηγείων 1.500.000 τουρίστες χώρια τους Έλληνες.... Ναι απο αυτόν τον κωλόδρομο πέρασαν τόσοι όσοι δεν πήγαν πουθενά αλλού σε ολάκερη την Κρήτη... και το αποτέλεσμα με ψεύτικες μετρήσεις να τον βγάζουν έξω απο τον νέο σχεδιασμό. 
Αυτά...


Δεν υπάρχουν σχόλια: