Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισάμου, κατόπιν αιτήματος και έναρξης συνεργασίας Δήμων με την Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος, επιθυμεί να αποστείλει σε αυτήν βιβλιογραφία που αφορά την τοπική ιστορία και λαογραφία. Η Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος οργανώνει για πρώτη φορά δανειστικό τμήμα με τομέα «Τοπικής Ιστορίας», που θα αφορά το σύνολο της χώρας με σκοπό την καλλιέργεια ιδιαίτερης ευαισθησίας του αναγνωστικού κοινού. 
Κοινός στόχος είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού, υποστηρίζοντας αυτούς που καταγράφουν και δημιουργούν ιστορία στον τόπο μας. 
Όσοι σύλλογοι, φορείς ή ιδιώτες διαθέτουν βιβλία που αφορούν τοπική ιστορία και λαογραφία και επιθυμούν να τα δωρίσουν προς ουσιαστική αξιοποίηση από την Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος, παρακαλούνται να τα προσκομίσουν στην γραμματεία του Δήμου Κισάμου ώστε να αποσταλούν στην Εθνική βιβλιοθήκη. Τα βιβλία που θα προσκομιστούν στον Δήμο θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και μετά την συγκέντρωση τους θα γίνει η ανάλογη διαλογή από τον Δήμο Κισάμου. 
Καλούμε όλους να συμμετέχουν στην μοναδική αυτή ευκαιρία ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται είτε στην γραμματεία του Δήμου Κισάμου είτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δερουκάκη Εμμανουήλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: