Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ....

Χθες έγινε ένα περιστατικό στην Κίσαμο που έχει στενοχωρήσει πολύ κόσμο μάλιστα έχουν κινητοποιηθεί όλοι -όχι μόνο οι φιλόζωοι- της περιοχής για να σταματήσει αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο και μας εκθέτει. 
Σε κάδο ανακύκλωσης μπροστά από μαγαζί με κάμερα, πέταξαν ένα τσουβάλι με δυο σκυλάκια μέσα. Το θέμα βέβαια είναι ότι τα σκυλάκια μέσα στο τσουβάλι ήταν κτυπημένα με ξύλο, το ένα ήταν νεκρό, το άλλο με σπασμένα κόκαλα... 
Δεν ξέρω πόσο περήφανοι είναι αυτοί που έκαναν αυτήν την πράξη αλλά σίγουρα δεν μας τιμά. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμα σε αυτήν την πόλη, από αυτούς που τα έβγαλαν από τον κάδο, από την γιατρό την αγαπητή Αναστασία που (το ένα) το περιέθαλψε δωρεάν, αλλά και τα κορίτσια στον Πύργο που τα υιοθέτησαν προσωρινά.
Δεν υπάρχει λογική σε τέτοιες ενέργειες,  μάλιστα δείχνει και την αδιαφορία μας .. σκοτώνουμε και πετάμε ζωντανά σκυλάκια σε κάδους ανακύκλωσης...
Κάνω προσωπική έκκληση στον δήμο Κισάμου, να υπογράψει επιτέλους μια σύμβαση με ένα κτηνίατρο της πόλης, για δωρεάν στειρώσεις... αν και το πρόβλημα δεν είναι εξ ολοκλήρου εκεί, ίσως έτσι περιορίσουμε αυτό το ακραίο περιστατικό που ελπίζουμε όλοι να είναι μεμονωμένο. 
Υ.Σ Τα σκυλάκια ήταν δεμένα στο τσουβάλι από το Σάββατο και τα βρήκαν την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: