Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε τις δυο παιδικές χαρές και τα γραφειοκρατικά -έτσι λένε - μας καθυστερούν, με αποτέλεσμα να μην πλησιάζει μαμά με το παιδί της (καλά κάνουν) λόγω επικινδυνότητας σε αυτές... 
Στα Κύθηρα που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα όμως όπως έμαθα θα δημοπρατήσουν την ανακατασκευή των παιδικών χαρών του Αβλέμονα, της Χώρας, της Αγίας Πελάγιας και του Ποταμού με πιστώσεις 74.000€ εξ ιδίων πόρων. Μάλιστα μέσα στο 2018 θα φτιάξουν ακόμα 7 παιδικές χαρές (πέραν των ανωτέρω) με τη νέα χρηματοδότηση ύψους 204.000€ που εξασφαλίσαμε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όσα δεν έγιναν εδώ και χρόνια, στις χρυσές εποχές των Δήμων, (αλήθεια εμείς που ήμασταν τότε) με το 1/5 της σημερινής γραφειοκρατίας και των ελέγχων, τα κάνουν στα Κύθηρα τώρα, με τον άξιο Δήμαρχο τους Χαρχαλάκη Στρατή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: