Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ....

5 χρόνια κλείνει το Δημοτικό στάδιο Κισάμου δίχως υπάλληλο και η κατάσταση που έχει περιέλθει την γνωρίζουμε όλοι. Τα κτίρια είναι σε κακή κατάσταση, οι κερκίδες ετοιμόρροπες, ο φράκτης θρουλά, ο φωτισμός είναι για κλάματα, τα παιδιά είναι απροστάτευτα και γενικά το δημοτικό στάδιο είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Μάλιστα μια φωτιά στα καλάμια δυτικά του σταδίου τις προάλλες θα μπορούσε να κάνει τεράστιες ζημιές και στον πλαστικό τάπητα, αν δεν υπήρχε άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Με την τοποθέτηση του ταρτάν αλλά και άλλων εργασιών υπό την επίβλεψη της περιφέρειας νομίζω ότι είναι ώρα να μπει και πάλι μόνιμος δημοτικός υπάλληλος στο στάδιο, αλλά και υπεύθυνος στο κυλικείο που υπολειτουργεί εδώ και χρόνια.
Μάλιστα όπως διαβάζω στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχουν ευκαιρίες για τους δήμους με την δράση "Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας" η οποία είναι ήδη ενεργοποιημένη και μπορούν οι δήμοι να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους. Μάλιστα υπάρχει και δεύτερη δράση πολύ επίκαιρη για μας και αφορά την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων» και οι Δήμοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 10 Απριλίου. Μια μελέτη για καλό φωτισμό λόγου χάρη. 
Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος ξέρει αυτές τις δράσεις και θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που δίνει το νέο ΕΣΠΑ, φτιάχνοντας ένα στάδιο αντάξιο για τους αθλητές τα σωματεία της πόλης. Αυτό δυστυχώς έχουμε και δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε, γιατί για νέο στάδιο ακόμα και για μικρό γήπεδο δεν έχουμε πλέον καμιά δυνατότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: