Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ

Ο Θοδωρής έγραψε στα σχόλια τις προάλλες, σχετικά με τις μεμονωμένες μονοδρομήσεις που κάνουμε και τις σπασμωδικές κινήσεις για να λύσουμε ένα κυκλοφοριακό πρόβλημα, το εξής σωστό... "Αν προσπαθείς να σηκώσεις το τελευταίο κομμάτι του ντόμινο αυτό θα ξαναπέσει, το σωστό είναι να το στήσεις από την αρχή". 
Πως λύνεται (στήνετε) λοιπόν το κυκλοφοριακό ντόμινο της πόλης; 
- Μα καλώντας ένα συγκοινωνιολόγο και πληρώνοντας επιτέλους μια μελέτη για όλη την πόλη. Δεν καταλαβαίνω χρόνια τώρα τους ντόπιους συγκοινωνιολόγους (βάλτε και μένα μέσα) που νομίζουν ότι με μια -δυο βόλτες στην πόλη θα λύσουν όχι μόνο το κυκλοφοριακό αλλά και την γαϊδουριά μας, την ξεροκεφαλιά μας, την ασχετοσύνη μας, την κουτοπονηριά μας και όλα αυτά τα μας που μας διακρίνουν.
Βάζουμε κώνους στις γωνίες των διασταυρώσεων για να μπορούν να στρίβουν τα μεγάλα οχήματα, όταν εκ νόμου απαγορεύεται να παρκάρεις λιγότερο από 12 μέτρα από διασταύρωση. Βάζουν κώνους για να μην παρκάρουμε πάνω στις διαβάσεις... μα εξ ορισμού απαγορεύεται όχι το παρκάρισμα, αλλά και η στάση πάνω σε διαβάσεις. Ράμπες αναπήρων βάζουμε κολονάκια για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα μπροστά από αυτές... και εδώ μια από τα ίδια. Το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο στην Κίσαμο επιτρέπετε, εφόσον και οι 4 ρόδες είναι πάνω σε αυτό σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι παράνομο χαχαχαχα. Τελικά μήπως το όλο πρόβλημα είναι αστυνομικό και με ερώτηση "Καλά πως το πήρατε το δίπλωμα με τυρί ή ψάρια; Και λύση είναι η αφαίρεση πινακίδων;"
Από την μια λέμε ότι τα παιδιά μας πάνε στην βροχή, στο κρύο, με τα πόδια στο σχολείο και από την άλλη εμείς οι ίδιοι παρκάρουμε όπου βρούμε και όπως βρούμε. 
Τελευταίο αφήνω τον Δήμο που έχει και την ευθύνη όλων αυτών... και της αστυνομίας και των πινακίδων και των διαγραμμίσεων, αλλά και την εξεύρεση λύσης σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είναι το παρκάρισμα σε αυτήν την πόλη. 
Φτιάξτε επιτέλους χώρους στάθμευσης και μετά αμολήστε την τροχαία... δεν υπάρχει άλλη λύση για την πόλη. Το ξέρουμε όλοι, το αντιλαμβανόμαστε όλοι και ειδικά όσοι έχουν κάνει τα "αδύνατα δυνατά" να μαζέψουν όλη την πόλη σε μια πλατεία και ένα δρόμο.
Για φαντάσου δεν στρίβει το λεωφορείο και πως θα στρίψει θεέ μου φύλαε η πυροσβεστική αν χρειαστεί να πάει προς την πόλη;... για το ασθενοφόρο δεν το κουβεντιάζω.... 
Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: