Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
Θέμα: «Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές»
Αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί,
Επληροφορήθην από ιερέα της Αρχιεπισκοπής μας, ότι τα τηλεοπτικά κανάλια του τόπου μας, παρουσιάζουν τουρκικάς σειράς, τας οποίας αδελφοί και συνάνθρωποί μας παρακολουθούν, με συνέπειαν, να μη μετέχουν εις τας Ακολουθίας, ιδιαιτέρως το Μέγα Απόδειπνο των Ενοριών μας.
Το θέμα αυτό είναι πολύ επικίνδυνον, ιδιαιτέρως κατά την περίοδον αυτήν της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής.
Είναι σαφές ότι, πρέπει να ενδιαφερθώμεν διά το θέμα τούτο, να ενημερώσωμε και να βοηθήσωμε τους ανθρώπους των Ενοριών της Αρχιεπισκοπής μας σχετικώς.
Είναι δυνατόν, οι Τούρκοι και οι ταινίαι αυτών, να επηρεάζουν τους ανθρώπους μας, να μη μετέχουν εις τας Ακολουθίας της Εκκλησίας μας, ιδιαιτέρως κατά την περίοδον της Σαρακοστής;
Λοιπόν αδεφλοί και συλλειτουργοί, να ενδιαφερθήτε διά το θέμα τούτο και να πράξετε παν το δυνατόν, διά να μην εξαρτώνται οι άνθρωποί μας από τας ταινίας αυτάς των Τούρκων.
Δήτε το θέμα τούτο και να πράξητε ό,τι δύνασθε, να απαλλαγούν οι άνθρωποί μας από αυτό το πρόβλημα.
Παρακαλούμε να ενδιαφερθήτε και να πράξετε ό,τι δύνασθε, ώστε να απελευθερωθούν οι άνθρωποί μας από το κακόν τούτο.
Επί τούτοις, παρακαλούντες διά την ενημέρωσιν των Ενοριτών της Ενορίας υμών, προσβλέποντες δε εις την πρόθυμον ανταπόκρισιν αυτών εις την προτροπήν ταύτην, ευχόμεθα καλήν και ευλογημένην Αγία και Μεγάλην Τεσσαρακοστήν.
Επί τούτοις, διατελούμεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: