Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Με αυτά τα λόγια ο Αίαντας θέλησε να μαλώσει τους Έλληνες όταν έχασαν την ψυχραιμία τους και ήθελαν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και να παραιτήσουν τον πόλεμο στην Τροία.
Μήπως τα ίδια λόγια έπρεπε να απευθυνθούν σε όλους αυτούς είτε λέγονται Δήμος, είτε Περιφέρεια, είτε Αρμόδια Υπουργία, είτε Μελετητές είτε, είτε.... που χρόνια τώρα διαχειρίζονται τον Εθνικό δρόμο που ενώνει την Κρήτη απο άκρο σε άκρο και που ξεκινά από απο το Δυτικότατο σημείο της Κρήτης και φτάνει μέχρι και πέρα απο τη Ζάκρο και που οδηγεί σε παγκοσμίως γνωστούς προορισμούς όπως Μπάλο και Φαλάσαρνα. Ντροπή λοιπόν γιατί η Κρήτη που τα μέγιστα έχει συνεισφέρει στην οικονομία της χώρας,να είναι παραμελημένη όσο κανένα άλλο διαμέρισμα της χώρας απο άποψη οδικού δικτύου. Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Φέρεται στο νου σας την εικόνα του δρόμου... Ίσως φταίει βέβαια και η αφέλεια μας που ελπίζαμε πάντα στα θαύματα του "χρώματος". Ελπίζαμε όταν το νησί πρασίνιζε, ελπίσαμε όταν το νησί γινότανε μπλε, ελπίσαμε όταν έγινε ροζ. Αυτό που είδαμε όμως σε όλες τις περιπτώσεις της ελπίδα μας, ήταν και είναι ο δρόμος Κίσαμος - Χανιά να μένει έξω απο κάθε σχεδιασμό. Ντροπή, ντροπή....
Υπάρχει όμως λύση, αν υπάρξει πολιτική βούληση και ταχύτατοι ελιγμοί. 
Περιμένουμε....
Β.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: