Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ;

Γράφει το σάιτ Parakritika για την περιφρόνηση που έχει η Χανιώτικη ομάδα ΑΟΧ Κισσαμικός από τις μεταδόσεις της ΕΡΤ ...καταλήγοντας: 
"Ακόμα και ομάδες όπως η ουραγός Καλλιθέα αλλά και η αποχωρείσασα Βέροια έχουν περισσότερες μεταδόσεις από τον ΑΟΧ Κισσαμικό…
Και μιλάμε για την ομάδα που φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και που στο ρόστερ της διαθέτει παίκτες- βασικά στελέχη των μικρών Εθνικών ομάδων.
Η ΕΡΤ πάει παντού εκτός Περιβολίων και που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να την αποκαλεί «Κισσαμικό» παρά τα επίσημα έγγραφα που τις έχουν αποσταλεί και τις συνεχείς παρατηρήσεις από την διοίκηση της χανιώτικης ομάδας.
Αν αυτό δεν λέγεται περιφρόνηση τι λέγεται…
Λογική δεν φαίνεται να υπάρχει. Μήπως, όμως, υπάρχει λόγος…;"
- Κουβέντα να γίνετε υπάρχει λόγος που δεν μεταδίδει τα παιχνίδια του ΑΟΧ Κισσαμικός ή υπάρχει λόγος που την αποκαλούν σκέτα Κισσαμικός;
Τι εννοεί άραγε ο ποιητής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: