Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Eγώ σαν Καστελιανή την κάνω την βόλτα μου καθημερινά... μάλιστα όπως διαπιστώνω πειράζει κάμποσους που τα λέω. Δεν πειράζει όμως εμένα, μακάρι να τα λέγατε και εσείς...
 Χθες πέρασα απο την Τομπάζη... ο δρόμος που αρχίζει απο την πλατεία Τζανακάκη και κατηφορίζει ως το Τελωνείο. Ο δρόμος που εφάπτεται στο φρούριο και θα έπρεπε να ήταν ο "δρόμος" μας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας υπέροχος δρόμος αντί να είναι κόσμημα στην πόλη είναι να τον αποφεύγεις, θεοσκότεινος, τα δέντρα μέσα στον δρόμο δίχως πεζοδρόμια και φυσικά παντού αγριόχορτα, δεξιά και αριστερά. 
Απορώ μερικές φορές με τις προτεραιότητες μας... καθαρίζουμε και ασπρίζουμε την Ηρώων Πολυτεχνείου -και καλά κάνουμε- για να περάσουν βιαστικά οι ξένοι μας και αδιαφορούμε για τα σημεία που θα πρέπει να είναι επισκέψιμα μέσα στην πόλη, και ειδικά για τους ξένους τους επισκέπτες μας, που ζουν και διαμένουν εδώ. Τι κοστίζει ένας φωτισμός του εναπομείναντος φρουρίου; Τι στοιχίζει να φτιαχτεί ένα πεζοδρόμιο απο την μια μεριά; Κρίμα.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ ,ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ,ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΣ ΒΡΟΝΤΑ,

















9