Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΓΙΟΡΤΕΣ ΡΟΚΚΑΣ

Καθιερώθηκαν ως η ευρύτερη αντίληψη για τον πολιτισμό.
Αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο πολλαπλών δράσεων υψηλής αισθητικής. Είναι προϊόν επιτυχημένης συνεργασίας όλων των κατοίκων πολλών χορηγών και υποστηρικτών.
Αποδείχνουν τον τόπο και προβάλλουν την φύση. Η Κρήτη του μέλλοντος έχει την ποιότητά της και στην ενδοχώρα.
Από τη θέση του δασκάλου ας μας επιτραπεί να συγχαρούμε μέσω του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Παναγιώτη Σημανδηράκη όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους που περισσότερο συνδράμουν και μας δίδουν αίσθηση υπερηφάνειας ότι υπήρξαν και μαθητές μας.
Εκδηλώσεις εικαστικών, εργαστηρίων, επιστήμης και τέχνης δεν είναι παροδικές. Έχουν μέλλον! Η ποιότητα στη μουσική και το Θέατρο έχουν εκείνη την αισθητική που λείπει από τον πληθωρισμό μιας γενικευμένης καλοκαιρινής ηχορύπανσης που αγγίζει την βαρβαρότητα. Μια ξεχωριστή μεγάλη προσπάθεια με μέλλον σχολής ζωής και ευρύτερου πολιτισμού.
                               Κίσαμος Αύγουστος 2017
                               Γ. Πευκιανάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: