Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ

The NW of Crete has an unenviable reputation for endemic animal abuse. It’s not just because more cases are reported but because there is actually an underlying problem.
The issues include abandonment, neglect and cruelty. Few locals seem prepared to report neighbours out of fear of repercussion. Consequently, many tourists and non-Greek residents file reports or even get personally involved. The municipal authorities are bound by Greek law to address animal welfare problems but are unwilling or unable to act. Police are disinterested. The local animal charities are full of abandoned and mistreated animals.
Crete, like the rest of Greece, has been suffering from financial hardship and depends heavily on tourist euros. Tourists like to visit Crete, the people are friendly and the island is beautiful. Tourists do not like to see animal neglect, strays, ‘barrel’ dogs and cruelty. They do not come for this sort of experience and are likely to go elsewhere. I’m not a great animal lover and I eat meat. What I hate is maltreatment and injustice.
Perhaps your blog would like to report on the case that I have listed below. Although tragic, it shows what tourists can do about endemic animal abuse. It also shows what happens to the perpetrators. Publishing in Greek will have more effect than publishing in English.
Social media and the internet can reach millions of people with a powerful message. The potential consequences and impact on tourism could be enormous.
The message could be that Greece is addressing the problem in an efficient and sympathetic manner – or it could be that the Greeks welcome tourists but torture animals.
 Chris Engel
Η ΒΔ Κρήτη έχει μια αξιοζήλευτη φήμη για την κακοποίηση των ζώων. Δεν είναι μόνο επειδή έχουν αναφερθεί περισσότερες περιπτώσεις, αλλά επειδή υπάρχει πραγματικά ένα πρόβλημα.
Τα θέματα περιλαμβάνουν την εγκατάλειψη, την παραμέληση και την κακομεταχείριση. Λίγοι ντόπιοι φαίνονται έτοιμοι να αναφέρουν τους γείτονες από το φόβο της απόρριψης. Κατά συνέπεια, πολλοί τουρίστες και Έλληνες κάτοικοι υποβάλλουν αναφορές ή ακόμα και με προσωπικές καταγγελίες. Οι δημοτικές αρχές δεσμεύονται από την ελληνική νομοθεσία να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα καλής διαβίωσης των ζώων, αλλά δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να ενεργήσουν. Η αστυνομία είναι άσχετη. Οι τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ζώων είναι γεμάτες με εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα ζώα.
Η Κρήτη, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, πάσχει από οικονομικές δυσκολίες και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τουριστικά ευρώ. Οι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν την Κρήτη, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και το νησί είναι όμορφο. Οι τουρίστες δεν τους αρέσει να βλέπουν την αγνοία των ζώων, τα αδέσποτα, τα βαρέλια και τη σκληρότητα. Δεν έρχονται για τέτοια εμπειρία και είναι πιθανό να πάνε αλλού. Δεν είμαι ένας μεγάλος εραστής ζώων και τρώω κρέας. Αυτό που μισώ είναι η κακομεταχείριση και η αδικία.
Ίσως στο ιστολόγιό σας  θα μπορούσατε να αναφέρετε την υπόθεση που έχω παραθέσει παρακάτω. Αν και είναι τραγικό, δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι τουρίστες για την ενδημική κακοποίηση των ζώων. Δείχνει επίσης τι συμβαίνει με τους δράστες. Η δημοσίευση στα ελληνικά θα έχει περισσότερο αποτέλεσμα από τη δημοσίευση στα αγγλικά.
Τα κοινωνικά μέσα και το διαδίκτυο μπορούν να προσελκύσουν εκατομμύρια ανθρώπους με ένα ισχυρό μήνυμα. Οι πιθανές συνέπειες και οι επιπτώσεις στον τουρισμό θα μπορούσαν να είναι τεράστιες.
Το μήνυμα θα μπορούσε να είναι ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με έναν αποτελεσματικό και συμπαθητικό τρόπο - ή θα μπορούσε να είναι ότι οι Έλληνες καλωσορίζουν τους τουρίστες, αλλά βασανίζουν τα ζώα.
Chris Engel
Αυτό το μήνυμα πήρα απο τον κύριο Chris Engel και όσοι αντέχετε ας μπείτε στην σελίδα ΕΔΩ να δείτε τι κάνουν οι τουρίστες για να έχουμε ακόμα .... τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: