Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Δυο ρεπορτάζ έγιναν για την Κίσαμο αυτές τις μέρες και τα δυο είχαν στόχο το άθλιο οδικό μας δίκτυο. Το πρώτο απο την Νέα Κρήτη που τώρα μάλλον ανακάλυψε οτι τα αυτοκίνητα δεν φτάνουν ως την θάλασσα στο Ελαφονήσι.
Χάος, νεύρα, ταλαιπωρία. Αυτό το τρίπτυχο μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στο "εξωτικό" Ελαφονήσι τη Δευτέρα 14 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται το αδιαχώρητο από 7.500 τουρίστες, Έλληνες και ξένους, που προσπαθούν να πλησιάσουν το μαγευτικό νησάκι στα νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Προς το τέλος του άρθρου αντιλαμβάνεται οτι μιλάει για Νατούρα και πάει να τα διορθώσει αλλά ως τότε τα έχει κάνει μπάχαλο... 
Βεβαίως είναι γνωστό ότι επειδή πρόκειται για περιοχή Ναtura δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις όπως δρόμος με άσφαλτο.
- Ας ενημερώσουμε τους φίλους Ηρακλειώτες όπως πάμε σε λίγα χρόνια θα παρκάρουν στο νησάκι, ώστε να μην κουράζονται να περπατήσουν τα 200 μέτρα.
Το άλλο ρεπορτάζ το έκανε ο Ι. Κάκανος και μιλάει παραμονή Παναγίας για μια ατελείωτη φάλαγγα από αυτοκίνητα που άρχιζε από την περιοχή του Κορφαλώνα στη νέα εθνική οδό πριν από το Καστέλι και συνεχιζόταν μέχρι την έξοδο της κωμόπολης, δυσκόλεψε αρκετά τους οδηγούς όπως και τους επιβαίνοντες, ενώ δεν έλειψαν παρεξηγήσεις και φωνές προφανώς επειδή αρκετοί που ήθελαν να κατευθυνθούν για Χρυσοσκαλίτισσα και Ελαφονήσι μπερδεύτηκαν και συνέχισαν την πορεία τους....καταλήγοντας για την ανάγκη άμεσων επεμβάσεων στο οδικό δίκτυο και την έναρξη των εργασιών για τις προγραμματισμένες σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί για τις περιφερειακές παρακάμψεις ούτως ώστε να εκλείψουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

- Γιάννη εμείς δεν θέλουμε περιφερειακούς, δεν θέλουμε παρακάμψεις, θέλουμε όλοι να περνάνε μέσα απο την πόλη σαν τους Εβραίους... όλο και κάποιο ψίχουλο θα πέσει να το αρπάξουμε. Τι μας λες τώρα είμαστε εμείς για νέες πιάτσες; Τόσα χρόνια κάναμε να φτιάξουμε αυτή που έχουμε, θα την χαλάσουμε τώρα; Η μελέτη είναι σε ένα συρτάρι που δεν το ανοίγουμε ποτέ... το φυλάμε σαν τα μάτια μας να μην ανοίξει... άκου εκεί νέα πιάτσα, νέος δρόμος, παράκαμψη και περιφερειακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: