Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Προς τους ντόπιους ξενοδόχους, ενοικιαστές, εστιατόρια και καφέ.... επειδή ακούω ότι οι επιλογές για να στείλουμε ένα παραθεριστή, ένα επισκέπτη, ένα φιλοξενούμενο μας, είναι όλο οι ίδιοι και ίδιοι (Μπάλος-Φαλάσαρνα-Ελαφονήσι-Μουσείο...) τους ενημερώνω ότι υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, απλά χρειάζεται κάποιος να τους το εξηγήσει. 
Φαράγγια: Σηρικάρι-Πολυρρήνια με επίσκεψη στο χωρίο της Πολυρρήνιας, Δελιανά- Ρόκκα με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας, Τοπολιανό φαράγγι από τον Κατσωματάδο ως και τα Καλουδιανά. 
Μια υπέροχη διαδρομή είναι από το Βουλγαρω -Λατζιανά-Μουρί-Νησί Τοπόλια καταπράσινη διαδρομή με πολλές παλιές αγιογραφημένες εκκλησίες (Αγία Βαρβάρα 11ου αι, Άγιος Νικόλαος 12ου αι, Άγιος Γεώργιος, Παναγία 12ου αι). Υπέροχη διαδρομή με αυτοκίνητο από τις Λουσακιές -Πατεριανά -Σηρικάρι, και πολλές άλλες. Από την 1η του Ιούνη άρχισε και η ανασκαφή στα Φαλάσαρνα οπότε μπορείτε να το συνδυάσετε με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και παρακολούθηση των ανασκαφών και φυσικά ένα ξεχασμένο μουσείο μέσα στην πόλη της Κισάμου αυτό του Αγίου Σπυρίδωνα* (καθημερινά ανοικτό).
*Το μουσείο του Αγίου Σπυρίδωνα υπάρχουν ιερά σκεύη, (σταυροί ευλογίας και αγιασμού, δισκοπότηρα, θυμιατά, κηροπήγια, αντιμήνσια) και λειτουργικά βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα με πολυτιμότερο το ιερό ευαγγέλιο του 1818, γραμμένο σε ειδική γραφή, καθώς και ιερά αρχιερατικά και ιερατικά άμφια μακαριστών αρχιερέων και ιερέων της μητροπόλεως και ενορίας μας.
Εκτός των άλλων πολύτιμων κειμηλίων, στο μουσείο μας ευρίσκεται χρυσοποίκιλτη ιερατική φορεσιά, η οποία δωρίθηκε ως τάμα στον Άγιο Σπυρίδωνα από την σύζυγο του Πρίγκηπα Γεωργίου του Β΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: