Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΚΑΚΙ

Θεωρώ το καλύτερο μέρος για να διαφημίσουμε όλα αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε, να δούνε, να απολαύσουν, σε αυτούς που βιαστικά μας προσπερνούν, την άπλα λίγο μετά την εκκλησία του Ντάμιαλη. Ναι σ' αυτή τη φυσική πλατειούλα που κατά γενική ομολογία σταματάνε το 50% των αυτοκινήτων που πάνε για Μπάλο και Φαλάσαρνα, για να ξεκουραστούν, να δουν τους χάρτες τους, να θαυμάσουν την πόλη απο μακρυά. 
Εκεί λοιπόν ας κατασκευάσει ο δήμος ένα παρκάκι* με ένα κιόσκι... το έχει μάλιστα δωρεάν απο την αρχαιολογία.... και να τοποθετήσει όλα αυτά που νομίζει η δημοτική μας αρχή οτι πρέπει να δει ο τουρίστας που τώρα μας προσπερνά βιαστικά και βρίζοντας. (Φυλλάδια-χάρτες-προσπέκτους απο ξενοδοχεία και εστιατόρια-φωτογραφίες κλπ)
Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα για 3 μήνες που υπάρχει η μεγάλη τουριστική φούρια να προσλάβουμε και δυο υπαλλήλους με γνώσεις αγγλικών ώστε να τους καθοδηγούμε και σωστά. (Εξάλλου όπως έμαθα στον Μπάλο περισσεύουν) 
*Προτείνω στο παρκάκι να μεταφέρουμε κάμποσα παλιά σκαριά ψαροκάικων, που τώρα σαπίζουν ή τους δίνουμε φωτιά για να ξεφορτωθούμε την τέχνη τους....για ομορφιά, μάλιστα προτείνω να το βγάλουμε και με το όνομα του μεγάλου ψαρά και τροβαδούρου Τζέγκα.
Πιστεύω να μην με κρίνουν και μένα με τον ίδιο τρόπο που έκριναν και τον δημοτικό σύμβουλο που είχε το θάρρος να ζητήσει να δώσουν ένα όνομα σε μια άλλη πλατεία....
Αυτά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: