Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η ΠΙΟ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας είμαστε μάλλον, αφού όπως φαίνεται δεν υπάρχει μονοτάβλι οικοπεδάκι 15 στρεμμάτων για να φτιάξουμε ένα γηπεδάκι... ένα τόσο δα, για τις ομάδες μας. Εν αντιθέσει με τους όμορους δήμους μας που έχουν από 4-5 παραπάνω γήπεδα από τις ομάδες που έχουν. Παράδειγμα ο Δήμος Κανδάνου-Σελίνου με δυο γηπεδάκια φυσικού χόρτου ετοιμάζεται να τα δώσει στην μοναδική ομάδα της περιοχής του, που ανέβηκε φέτος για πρώτη φορά στην Γ΄κατηγορία. Ένα στην Παλαιόχωρα και ένα στην Κάνδανο... το προέβλεψαν μάλλον. 
Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμείς τόσα χρόνια δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας.... έστω και απρόβλεπτα. 
Καταντήσαμε να είμαστε ένας δήμος που εκμεταλλεύεται τις καλύτερες περιοχές της χώρας, δίχως να δίνει τα απαραίτητα ανταλλάγματα στους πολίτες, τους δημότες του. Τα πάντα μέσα σε ένα δήμο πρέπει να είναι ανταποδοτικά και όλα να καταλήγουν στον δημότη, στην εξυπηρέτηση του, στην καλύτερη διαβίωση του, στις ανάγκες του.  
Φυσικά το πρόβλημα είναι διαχρονικό και από ανέκαθεν περιμέναμε κανένα ευεργέτη ή κανένα που τα είχε περίσσεμα για να κάνουμε αυτά που η πολιτεία ή ο δήμος έπρεπε ... κακομάθαμε όμως και περιμένουμε άδικα μιας και οι ευεργέτες λιγόστεψαν πολύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: