Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Mιας και γίνεται τόσος λόγος για τα ας πούμε πεζοδρόμια της πόλης και το πως πρέπει όλοι και όλοι να τα καθαρίζομε απο τα ξερόχορτα, έξω απο τα σπίτια μας απόξω απο τις  καφετέριες μας, τα μαγαζιά μας, με πρώτο φυσικά μπροστάρη τον δήμο, ήθελα να περάσετε απο το πεζοδρόμιο που είναι απέναντι και προς ανατολάς του ρωμαϊκού τάφου, επισκέψιμου και υποτίθεται μνημείου.Δε νομίζω να τα καταφέρετε αλλά είναι και λίγο ντροπή έτσι που είναι.
Κάτι πήγε να γίνει στο πολυσυζητημένο δρόμο προς το γήπεδο με το ένα πεζοδρόμιο και τα πολλά φώτα.... Ξάφνου το πεζοδρόμιο σταματά και πέφτεις σε ξερόχορτα, βάτους και λακκούβες..  και πρέπει να βρεθείς στη μέση του δρόμου. Αντε να έρχεται αυτοκίνητο, να έχεις και καρότσι με μωρό (αλλά απ΄ότι βλέπω και διαβάζω εδώ δεν είναι η πόλη μας για καροτσάκια).  Αντί για το πασαλείφετε με ασβέστη βρε παιδιά, βάλτε έναν άνθρωπο να καθαρίσει να πλατύνει ο τόπος, σε όλο το μήκος του δρόμου δεξιά αριστερά, ούτε πλάκες ζητούμε, ούτε ασφαλτόστρωση. Και τέλος ας μπουν οι κάδοι κάπου απέναντι στους βάτους... κοινή λογική χρειάζεται και νοικοκυροσύνη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: