Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΠΕΡΑ ΡΑΧΟΥΛΑ.....

Μια ανακοίνωση διάβασα σήμερα σε τοπική εφημερίδα σχετικά με την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης, σωματείου αναγνωρισμένου, σε μια καφετέρια. Δεν είναι άσκημο να γίνονται στα μαγαζιά οι Γενικές συνελεύσεις των σωματείων.... εκτός του οτι θα αφήσουν και κανένα φράγκο στο μαγαζί.... διαφημίζουν και την επιχείρηση.
Βέβαια γενική συνέλευση κάνουν σε μαγαζιά όταν ξέρουμε από την αρχή οτι παραπάνω από 5-6 άντε 10 το πολύ είναι το ανώτερο όριο που θα την παρακολουθήσουν... για φανταστείτε 200 νοματαίοι να πάνε σε μια καφετέρια για Γενική συνέλευση; Για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι αίθουσες του δήμου της Μητροπόλεως, άντε ενός σχολείου ή ενός ενοριακού κέντρου.
Τέλος πάντων... η γενική συνέλευση μάλιστα αυτή θα γίνει στην πάνω πλατεία...
Ναι έτσι γράφει αυτός που έστειλε την ανακοίνωση στην πάνω πλατεία.
Και πως την βρίσκω; Δια της εις άτοπον (Ε)απαγωγή,... κάτω πλατεία αυτή που είναι ανάμεσα σε Τελωνείο και παιδικές χαρές .. μεσαία πλατεία του Μουσείου, οπότε πάνω πλατεία η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Το βρήκα.
Χωρίο είμαστε, χωριό θα παραμείνουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: