Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ 6 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1898-1912

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
Η Κρητική Πολιτεία ήταν το επίσημο όνομα με το οποίο αναγνωρίστηκε η Κρήτη ως αυτόνομο κράτος μετά την κρητική επανάσταση του 1896 και την απόσχισή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου και τέθηκε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας. Η Κρητική Πολιτεία αποτέλεσε το μεταβατικό στάδιο πριν την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913.
Στην Κρητική πολιτεία διατέλεσαν βουλευτές οι ακόλουθοι οκτώ Κισαμίτες
1. Αναγνώστης Σκαλίδης απο τα Περιβόλια Ιναχωρίου, Αρχηγός Κισάμου πρώτος πρόεδρος Κρητικής Βουλής 1899
2. Μιχάλης Αναστασάκης από την Σπηλιά γιατρός εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής. 
3. Λεωνίδας Λιονάκης από τα Παπαδιανά δικηγόρος Πληρεξούσιος Καστελλίου ήταν βουλευτής με το κόμμα του Πρίγκιπα όλα τα χρόνια από 1898-1912 και έκανε υπουργός το 1912.
4. Νικόλαος Μαλανδράκης από τα Παλαιά Ρούματα δικολάβος στο επάγγελμα, εκλέχτηκε μια φορά βουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων.
5. Εμμανουήλ Μπαλαντίνος από τον Πρόδρομο Δελιανών εκλέχτηκε βουλευτής με τους φιλελεύθερους από το 1905 ως το 1912.
6. Στέφανος Ψαρουδάκης από την Σπηλιά έμπορος, εκλέχθηκε βουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: