Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τώρα και καιρό παρακολουθούμε αλληλογραφίες τοπικών αρχόντων για πράγματα που μόνο στα δημοτικά συμβούλια πρέπει να συζητούνται. Δεν ενδιαφέρουν το λαό οι κακίες.
Αυτό που δεν ακούμε ή δε διαβάζομε είναι κάτι να γίνεται εδώ από το  Ε.Σ.Π.Α.  
Βλέπομε λακκούβες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, σε κεντρικά σημεία της πόλης, βλέπομε μια παραλία πρωτόγονη να προσπαθούμε να βάλομε όσες πιο πολλές καρέκλες μπορούμε, βλέπομε ένα δρόμο προς την παραλία στα ανατολικά με ένα πεζοδρόμιο, με σπασμένες τις μισές λάμπες και η άλλη πλευρά του δρόμου με χόρτα, αδιάβατη..
Βλέπομε μια παιδικά χαρά που τα χόρτα ξεπερνούν το μπόι των παιδιών (στο Μαύρο Μόλος). Βλέπομε πλατείες πάρκινγκ και δρόμους για αγώνες (Χτες το βράδυ τις πρώτες πρωινές ώρες γινόταν ράλι, ποιος άραγε νίκησε;).
Το πολύ απλό, να βγουν οι σκουπιδοτενεκέδες μπροστά από τα αγάλματα, οδήγησε στη μεταφορά του έρημου αγάλματος !!!!!!!!!!!! και στην εγκληματική ενέργεια του κοψίματος τριών δέντρων !!!!!!
Λυπούμαστε και διερωτόμαστε, κοινός νους υπάρχει; Κρίμα και υπάρχουν και νέοι άνθρωποι στα δημοτικά.
Και περιμένουμε και υψηλές επισκέψεις................
Και βέβαια, είμαστε υπεύθυνοι όλοι και κατ΄αναλογία δε φταίνε μόνο οι άρχοντες.
Πολίτες της Κισάμου* 

Δεν υπάρχουν σχόλια: