Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ....ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Την σύσταση ενός «ενιαίου και ισχυρού ελεγκτικού φορέα» με υπερεξουσίες προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκείμενου να χτυπήσει την διαφθορά στο Δημόσιο.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες προσεχώς αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Με τη συγχώνευση των δύο ελεγκτικών μηχανισμών στο δημόσιο, το υπουργείο θέλει να πετύχει τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι της νέας «ομάδας κρούσης» θα προΐσταται ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, που θα επιλέγεται από το υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μερικές από τις υπερεξουσίες της νέας Ανεξάρτητης Αρχής  θα είναι η άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, το δικαίωμα διεξαγωγής προανακρίσεων με εισαγγελική παραγγελία, αλλά και η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά υπάλληλων και στελεχών του Δημοσίου, ενώ θα μπορεί επίσης να ξεσκονίσει το «πόθεν έσχες» όλων των ελεγχόντων, δηλαδή των υπαλλήλων και διευθυντών του ΣΔΟΕ αλλά και των υπολοίπων σωμάτων Ελέγχου όπως τους επιθεωρητές Υγείας, Μεταφορών, Περιβάλλοντος κ.α
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί σχεδιάζει να δώσει κίνητρα αλλά και προστασία σε δημοσίους υπάλληλους αλλά και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που αποκαλύπτουν φαινόμενα διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: