Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ το....ΖΟΥΜΙ......Μέρος Ι

Επιστολή της κ. Τσουκαλά, σχετικά με την μήνυση που της έγινε από τον Δήμο Κισάμου, που δημοσιεύθηκε στα χανιώτικα Νέα!
Κύριε διευθυντά, 
επειδή, κατά διαστήματα, η εφημερίδα σας δημοσιεύει άρθρα με δηλώσεις διαφόρων ατόμων, συκοφαντικές για το άτομό μου και την υπηρεσιακή μου ιδιότητα και κατόπιν του νέου ως άνω συκοφαντικού για εμένα δημοσιεύματος, θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένη να δώσω στην εφημερίδα σας μερικές διευκρινίσεις, οι οποίες όμως, ουδέποτε μου ζητήθηκαν έως τώρα, μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας που νομίζω ότι έπρεπε να κάνουν οι συντάξαντες τα σχετικά δημοσιεύματα.
Ολες οι ενέργειες των υπηρεσιακών παραγόντων διαχρονικά καθώς και των τριών δ/ντών της Δ/νσης Περιβαλλοντικού....
....  και Χωροταξικού Σχεδιασμού -ΠΕΧΩΣ (Τσουκαλά Αικ., Τσαγκαράκη Ευφροσύνη και Μαυράκη Εμμ.) που χειρίσθηκαν τα θέματα του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. π. Δήμου Ιναχωρίου, έχουν ολοκληρωτικά επικυρωθεί με έγγραφα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. (και όσον αφορά την ερμηνεία των νόμων, που στην περίπτωση αυτή είναι σαφείς και κατανοητοί). Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Π.Ε.Κ.Α. (ο οποίος εκφράζει και την κυβερνητική πολιτική) με τις με αρ. πρωτ. 286/3-1-2013 και 50003/11-10-2012 Αποφάσεις του, αδειοδότησε περιβαλλοντικά δύο γυψωρυχεία στη θέση «Ορμος Στομίου Βάθης Δήμου Κισάμου». Εάν ο Δήμος τ. Ιναχωρίου και νυν Κισάμου, επιθυμεί να εφαρμόσει δική του πολιτική, ενάντια στην Εθνική Πολιτική και την ισχύουσα νομοθεσία, εξαλείφοντας μέσω του προτεινόμενου Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. την πιθανότητα δημιουργίας γυψωρυχείων στην περιοχή, όπου υπάρχουν κοιτάσματα ένυδρης γύψου, θα πρέπει να απευθυνθεί στις Κεντρικές Υπηρεσίες για τροποποίηση των σχετικών νόμων.
Η δημοσιοποίηση της μήνυσης εναντίον μου, μου δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά.
1. Γιατί η μήνυση αυτή γίνεται με καθυστέρηση δυόμισι χρόνων από τότε που σταμάτησα να χειρίζομαι, ως δ/ντρια ΠΕΧΩΣ, το θέμα των διαδικασιών προώθησης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.;
2. Αφού τώρα πλέον ως γεν. δ/ντρια δεν εμπλέκομαι σε καμία διαδικασία ούτε της έγκρισης της γεωλογικής μελέτης (θεωρεί αρμόδιος γεωλόγος και εγκρίνει με Απόφαση ο δ/ντής ΠΕΧΩΣ), ούτε της εισήγησης και εισαγωγής του θέματος στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) και ούτε συμμετέχω στο Συμβούλιο αυτό, για ποιον λόγο η εκτός χρόνου μήνυση, η οποία έλαβε και τέτοια δημοσιοποίηση;
3. Γιατί οι διαδικασίες έγκρισης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. δεν έχουν προχωρήσει στο μεσολαβήσαν διάστημα των δυόμισι χρόνων;
Υπάρχει πιθανότητα ο κάθε πολίτης να αναρωτηθεί μήπως η δημοσιοποίηση μίας μήνυσης γενικά, εκτός από το να δυσφημήσει συκοφαντικά και προσβάλει την ηθική υπόσταση ευσυνείδητων και ακέραιων υπαλλήλων, μπορεί να προκαλέσει τον εκφοβισμό και την πίεση των υπηρεσιακών παραγόντων, που σήμερα χειρίζονται το θέμα, για προώθηση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. χωρίς διόρθωση και συμπλήρωση των ελλείψεων και ατελειών των μελετών του.
Συνημμένα, σας στέλνω αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 2107/14-6-2012 εγγράφου της Δ/νσης ΠΕΧΩΣ, το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δ.Σ Κισάμου (οπότε κανένα μέλος δεν μπορεί να επικαλεσθεί άγνοια η παραπλάνηση από τα πραγματικά γεγονότα και τους νόμους του κράτους), στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι νόμιμοι λόγοι μη προώθησης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και η σχετική αλληλογραφία με Υ.Π.Ε.Κ.Α.
Επίσης σας στέλνω συνημμένα, αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 4148/21-12-2012 εγγράφου της ίδιας Υπηρεσίας προς το Σ.τ.Ε., που υπογράφεται από τον σημερινό δ/ντή της ΠΕΧΩΣ, κ Μαυράκη Εμμ., στο οποίο αναγράφεται επί λέξει: «Η Υπηρεσία μας έχει επανειλημμένα αναφερθεί στις ελλείψεις της μελέτης, θεωρεί ότι η μελέτη δεν είναι ώριμη και δεν μπορεί να προωθηθεί για γνωμοδότηση στο ΣΥΠΟΘΑ Π.Ε. Χανίων, εάν δεν διορθωθούν τα σημεία που έχουν επισημανθεί, αλλά το σημαντικότερο όλων εάν δεν θεωρηθεί - εγκριθεί η γεωλογική μελέτη», για να λάβετε γνώση.
Δηλώνω επίσης, ότι μόλις μου χορηγηθούν τα αντίγραφα της Απόφασης του Δ.Σ Κισάμου, των πρακτικών και της εισήγησης σχετικών με τη μήνυση που έχει γίνει εναντίον μου, θα στραφώ δικαστικά κατά παντός υπευθύνου για τον διασυρμό μου αυτό.
Η γενική δ/ντρια
Αικατερίνη Τσουκαλά

Το δεύτερο μέρος του ζουμιού την Δευτέρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: