Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

Ο σύλλογος Γυναικών Κισάμου, "Η κοινωνική πρόνοια" ή όπως είναι γνωστός Κυριών και Δεσποινίδων Καστελλίου Κισάμου, ιδρύθηκε το 1927 από την Μαρίκα Γεωργιλαδάκη, σύζυγος του γιατρού Στρατή Γεωργιλαδάκη της γνωστής κλινικής!!!
Άγιος Γιάννης ο Ντάμιαλης, ο πρωταρχικός ναός κατεδαφίστηκε το 1866 από τους Τούρκους και ξαναοικοδομήθηκε το 1946. Τα εγκαίνια του ναού έγιναν στις 24-6-1947 από τον επίσκοπο Κισάμου Ευδόκιμο! 
Τα πρώτα συσσίτια στην πόλη της Κισάμου ξεκίνησαν το 1960 επί δημαρχίας Ιωάννη Φουρναράκη και επισκόπου Ειρηναίου Γαλανάκη, ήταν μια ιδέα του συλλόγου Εμπόρων και Βιοτεχνών της περιοχής, που παραχώρησε τον εξοπλισμό για να λειτουργήσουν. Τα συσσίτια σταμάτησαν 1969-70. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: