Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ 15 ΕΥΡΩ, ΕΩΣ ΚΑΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση έως και τις 18 Ιουλίου στις κατά τόπους εφορίες. Μετά το πέρας της προθεσμίας οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxisnet. 
Αιτήσεις για ρυθμίσεις
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ
Από σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Η νέα ρύθμιση που τίθεται σε ισχύ προβλέπει ελάχιστο ποσό καταβολής τα 15 ευρώ έως και σε 100 δόσεις.Παράλληλα, οι φορολογούμενοι, μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακτούν ηλεκτρονικά το σύνολο των οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν και να πληροφορούνται για τις εναλλακτικές τους επιλογές σχετικά με τον αριθμό και το ποσό των δόσεων. 
Έως την 1η Ιουλίου έχουν περιθώριο να υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση και όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για εφάπαξ εξόφληση των χρεών τους. Η εφάπαξ καταβολή αφορά όσους είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη έως και τις 31.12.2012 και γι' αυτούς προβλέπεται έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις εξαιτίας εκπρόθεσμης καταβολής. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτούνται: 
**Αναλυτική δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής. 
**Απόδειξη αδυναμίας πληρωμής του συνόλου της οφειλής. Παράλληλα ο οφειλέτης πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα τήρησης του διακανονισμού των χρεών του προς το Δημόσιο. 
**Να έχουν υποβληθεί όλες οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος και οι εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ της τελευταίας 5ετίας και οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ μετά την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ. 
***Ο οφειλέτης να είναι ενήμερος για οφειλές μετά την 1η Ιανουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: