Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ "ΤΥΠΑΔΕΣ"

Απόψε το βράδυ στις 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου, η πρεμιέρα του ερασιτεχνικού σχήματος Κισάμου "πρόβα 4ώρου" με την παρουσίαση του έργου ΤΥΠΑΔΕΣ του δικού μας Γιάννη Γεωργακάκη, σε σκηνοθεσία Θ. Κουτσουνάκη.
Ο Γιάννης Γεωργακάκης δεύτερος από αριστερά στο καφενείο του Κουτσουρέλη το 1972 
Λίγα λόγια για τον Γιάννη, γεννήθηκε στην Κίσαμο και σπούδασε βιολογία και οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσ/κης, εργάζεται σαν οδοντίατρος στην Πάτρα από το 1987 και δραστηριοποιείται παράλληλα με το ερασιτεχνικό θέατρο. Από το 1990-1997 μαθήτευσε στην εταιρεία θεάτρου και Τέχνης "Θέατρο Αγορά" υπό την καθοδήγηση της Ε. Στιβανάκη επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1993 παρακολούθησε σεμινάριο αρχαίου δράματος και το 1995 ίδρυσε το 'Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ' στους κόλπους του οποίου έγραψε 6 θεατρικά έργα. Τζίτζικες /1999, Αγριελιά /2000, Τυπάδες /2002, Ζωντόβολα/2003, Γιοματάρι/2005, Χωρίς Διαβατήριο/2008. Τα έργα "Τυπάδες" και "Ζωντόβολα" βραβεύθηκαν από την Εταιρεία Ελλήνων θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσκηνοθετών, και από το 2004 εντάσσεται στο δυναμικό τους σαν δόκιμο μέλος! Το 2009 υλοποιεί με την βοήθεια του ΕΕΘΣΜ&Μ, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και του  δήμου Πατρέων την ιδέα του για διεξαγωγή στην Πάτρα Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνών που έχει τεράστια επιτυχία ως και σήμερα. Τέλος έχει σκηνοθετήσει και 15 θεατρικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: