Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΑΠΑΓΩΓΗ.....ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Αυτοί είναι μερικοί (Μαρακάκης Εμμ- Ραισάκης Εμμ- Ραισάκης Γεωρ.- Πατεράκης-Νταντινάκης- παπά Βαγγέλης- Κατσικανδαράκης Αντ.- Λυραντωνάκης Ιωάν.) από τους Κισαμίτες που αγωνίστηκαν για την επιστροφή του Ειρηναίου στην Κίσαμο και στην Μητρόπολη του. Ο αγώνας τους ήταν ειλικρινής, τίμιος, ανιδιοτελής, με γνώμονα το καλό του τόπου και της εκκλησίας. Το σύνθημα απλό ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΜΟΝΟ Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στον Μυστρά, τόπο που τον "έκρυψαν" με την θέληση του, οι "απαγωγείς" που έγιναν και φύλακες του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: